Старши американски следовател твърди, че все още е лесно да се намерят изображения на малтретиране на деца, които изображения произхождат от OnlyFans.

От онлайн платформата заявиха пред Би Би Си, че са действали за справяне с незаконното съдържание и че е невъзможно за тях да проверят твърденията без доказателства.

Следователят обаче бе категоричен, че изображения на малки деца, очевидно експлоатирани, могат да бъдат проследени и да се стигне до сайта.

Режисьор обвини TikTok за обидни коментари във видеото си

Разследване на Би Би Си миналата година разкри, че деца са продавали и са се появявали във видеоклипове на британския уебсайт.

Изтеклите документи също показаха, че на модераторите е било разрешено да дават множество предупреждения на акаунти, публикуващи незаконно съдържание, преди да решат да ги затворят.

Сега шефовете на компанията казаха пред Би Би Си, че са предприели твърди действия след разследването.

Силите за сигурност в Катар са арестували и малтретирали ЛГБТ хора

"Все още се изплъзват"

Амрапали Ган стана главен изпълнителен директор на OnlyFans миналата година. Тя твърди, че компанията е най-безопасният сайт за социални медии в света.

Ние работим активно с правоприлагащите органи. Ако някой направи грешка, мислейки, че може да качва незаконно съдържание, ще го докладваме. Ние наистина сме най-сигурната и най-приобщаваща платформа за социални медии“, смята Ган.

TikTok ще увеличи възрастта, необходима за включвания на живо в платформата

Въпреки това Би Би Си откри допълнителни доказателства, че сайтът не успява да предотврати появата на незаконно съдържание на сайта си.

Американски следовател казва, че само за час те са успели да намерят в други платформи десет изображения на малтретиране на деца, които произхождат от OnlyFans. Те вярват, че снимките са създадени през последните шест месеца и включват водни знаци от уебсайта.

Twitter преразглежда политиката си за постоянно блокиране

Някои изображения показват деца в предпубертетна възраст, насочвани да създават обидни снимки, твърди агента, специализиран в разследването на педофилски кръгове онлайн.

Най-малкият беше на около пет години“, каза следователят пред Би Би Си, добавяйки, че други са на около 12 години. 

Русия добави Facebook към списъка с „терористични и екстремистки“ организации

Каквато и да е текущата им OnlyFans методология, все още има пукнатини, през които тя все се изплъзва“, добавиха те.

В изявление OnlyFans обясняват:

„Когато Би Би Си повдигна това анонимно твърдение, ние ги помолихме за доказателства, които да ни позволят да разследваме. Би Би Си отказа да предостави каквито и да е подробности или доказателства, които пречат на OnlyFans да разследват това твърдение.“

Стотици деца мигранти са изчезнали от хотели във Великобритания

Британската медия се съгласи да не идентифицира агента, редактирал потребителските имена на акаунта, за да защити своето разследване.

NSPCC каза, че малък брой доклади, направени през последната година до неговата консултантска служба, Childline, също предполагат, че OnlyFans продължава да хоства изображения на насилие над деца. В него се казва, че една майка твърди, че снимките на 10-годишната й дъщеря са били качени на сайта.

Транссексуален магнат купи конкурса „Мис Вселена“

Децата не само консумират съдържание на OnlyFans, но също така могат да създават съдържание“, казва Хана Рушен от NSPCC.

OnlyFans е британският уебсайт, на който се приписва, че е променил секс индустрията завинаги. 

Американска благотворителна организация също наскоро откри, че езикът, забранен от сайта, все още се използва широко, включително обиден термин, отнасящ се до млади момичета.

Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално насилие

OnlyFans твърди, че „бъг“ е позволил част от текста да бъде пренесен от други уебсайтове и сега компанията е премахнала термина, подчертан от Инициативата за разузнаване срещу трафика на хора.

От ръководството не вярват, че има значително количество незаконно съдържание на сайта им и казват, че преглеждат всяко съдържание, публикувано на платформата, включително видео, снимки и текст.

Шеф на японски нефтен гигант подаде оставка заради сексуално посегателство

Инвестирахме значително в подобряването на нашите инструменти за проверка на възрастта и самоличността“, каза Кейли Блеър, главен стратегически директор на OnlyFans.

„Един от проблемите, които бяха повдигнати, беше възможността да прехвърлите акаунта, който сте отворили, на някой друг. Това вече не е възможно.“

Блеър добави, че OnlyFans прави повече за справяне с употребата от непълнолетни, отколкото всеки друг сайт за социални медии. 

Саудитска арабия: Netflix нарушава ислямските ценности

„Поучителен опит“

Основана от бизнесмена от Есекс и бивш главен изпълнителен директор Тим Стоукли през 2016 г., OnlyFans нарасна значително. Потребителите на платформата са са похарчили повече от £4 милиарда за закупуване на снимки и видеоклипове, споделени на сайта, миналата година.

По думите на Ган 80% от персонала на компанията работи по модериране на съдържание и ще продължи да инвестира в тази област. Тя също така заяви, че решението на уебсайта от миналата година да забрани порнографията, което бързо беше отменено, било "поучителен опит".

Елиша Кътбърт: Бях принудена да снимам сексуални фотосесии

OnlyFans не е сам в предприемането на стъпки за справяне с онлайн безопасността. Дълго отлаганият законопроект за онлайн безопасността на правителството предлага тежки глоби за уебсайтове, които не защитават децата.

Миналата година планът предостави на Ofcom ограничени правомощия да наказва компании, които позволяват вредно съдържание в платформи за споделяне на видео, но ролята на Ofcom не включва оценка на отделни видеоклипове и само една компания е била санкционирана досега.

Учителка в САЩ арестувана за секс с ученик и тормоз над ученичка

NSPCC смята, че нито сегашният регламент, нито планираното законодателство стигат достатъчно далеч. 

„Искаме да видим отговорност на висшия мениджмънт, когато Ofcom идентифицира неспазване на задълженията за безопасност на децата, а не просто неспазване на исканията за информация“, добави Рушен.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм