Кевин Спейси се изправя пред съд в САЩ за сексуално насилие, предаде АП, цитиран от БТА.

Обвиненията са отправени от Антъни Рап. През 2017 г. Спейси беше принуден да се оттегли от сериала „Къща от карти“, а филмовата и театралната му кариера изпаднаха в застой, след като бе уличен от Рап в сексуално посегателство преди години. 

Джоли твърди, че Брад Пит я блъскал в стена, заливал с алкохол нея и децата им

Очаква се съдебното дело да продължи по-малко от две седмици. Съдът ще се фокусира върху взаимоотношенията на двамата мъже през 1986 г. в Ню Йорк. По това време Рап е обещаващо дете актьор, а Спейси е 26-годишен и играе на „Бродуей“.

Антъни Рап, тогава на 14 г., твърди, че по-възрастният актьор го поканил на парти в апартамента си в Манхатън, а после се опитал да го прелъсти в спалнята, след като другите гости си тръгнали.

Рап разказа преди няколко години в интервю, че пияният Спейси го хванал, „както младоженец държи младоженка“, отвел го към леглото и легнал върху него. Рап се отскубнал и побягнал. Запазил мълчание за случилото се в продължение на три десетилетия. Когато Рап разказа историята си пред „Бъзфийд“ през 2017 г., движението #MeToo (#Аз също) тъкмо започваше да обхваща Холивуд. Спейси каза, че не помни инцидента. Все пак актьорът каза, че ако действително нещо подобно на описаното от Рап се е случило, то той поднася най-искрените си извинения за непристойното поведение на пиян човек.

Шеф на японски нефтен гигант подаде оставка заради сексуално посегателство

По-късно адвокатите на Спейси отхвърлиха обвиненията като фалшиви. Те твърдяха, че Рап никога не е присъствал на въпросното парти и дори случилото се да е истина, то не отговаря на законовото определение за сексуално нападение. 

Заседанието по делото започва в четвъртък. Антъни Рап иска компенсация за ментални и емоционални щети, медицински разходи и загуба на работа. 

Спейси, който е на 63 години, вече пледира невинен в Лондон в отговор на обвиненията на трима мъже, настояващи, че актьорът е бил сексуално агресивен към тях между 1994 г. и 2015 г. По това време Спейси е артистичен директор в театъра „Олд вик“.

Учителка в САЩ арестувана за секс с ученик и тормоз над ученичка

През това лято съдът в Лос Анджелис потвърди решение на арбитраж, според което Спейси трябва да плати 30,9 млн. долара на създателите на сериала „Къща от карти“. Според съда Спейси трябва да обезщети „Нетфликс“ за нарушение на договора си. 

Междувременно Кевин Спейси започна да се снима отново и имаше някои победи пред закона. През 2019 г. обвинението в Масачузетс не успя да докаже обвинение на мъж, който твърдеше, че актьорът се е държал неприлично с него в бар в Нантъкет. Спейси твърдеше, че е невинен, а обвинителят му загуби делото. 

Съдят Илон Мъск за полова и расова дискриминация

Кевин Спейси печели „Оскар“ за най-добър актьор за ролята си в „Американски прелести“ през 1999 г. и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Обичайните заподозрени".

Антъни Рап е познат от филмите „Приключенията на бавачката“ и телевизионния „Стар трек: Откритие“ („Star Trek: Discovery“).

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм