Анджелина Джоли подаде съдебен иск, обвинявайки бившия си съпруг Брад Пит, че е нападнал пиян нея и децата им по време на полет с частен самолет, което я е накарало да подаде молба за развод, пише Би Би Си.

В съдебно дело за френска винарна, която звездите купиха, Джоли казва, че Брад Пит я хванал за главата, разтърсил я е и е нападнал две от децата им по време на пътуването през 2016 г.

Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край Финландия (снимки)

Пит е малтретирал вербално и е изливал алкохол върху семейството си по време на полета от Франция до Лос Анджелис, твърди тя. Той отрича обвиненията. Източник, близък до актьора, каза пред Би Би Си, че твърденията на Джоли са неверни.

„Тя продължава да преработва и преосмисля описанието си на събитие, случило се преди шест години, като добавя напълно невярна информация всеки път, когато не успява да получи това, което иска. Нейната история непрекъснато се развива", казва източникът.

Брад Пит се появи с пола на червения килим в Берлин (видео и снимки)

Твърдението на Анджелина Джоли за обидно поведение от Пит по време на полета на 14 септември 2016 г. се появи в предишни съдебни документи, включително споразумението за развод на бившата двойка, носителка на Оскар. Във вторник обаче, подадено от правния екип на Джоли Лос Анджелис, бяха посочени нови подробности. Това е част от продължаващо съдебно дело за Chateau Miraval SA, дом и лозе в южната част на Франция, които бившата холивудска двойка придоби заедно.

Брад Пит твърди, че той и бившата му съпруга са се съгласили да не продават дяловете си без разрешението на другия. Анджелина оспорва това и обвинява Брад Пит за прекратяването на преговорите за закупуване на нейните дялове от имота.

Брад Пит се отдава на аскетизъм след развода с Анджелина

Нейната насрещна жалба във вторник казва, че актьорът малтретирал физически и емоционално нея и шестте им деца - на възраст от 8 до 15 години по това време.

Малко след полета г-н Пит я „дърпа в банята“ в задната част на самолета, се казва в делото.

„Пит сграбчва Джоли за главата и я разтърсва, а след това я хваща за раменете и я разтърсва отново, преди да я блъсне в стената на банята“, се добавя в документацията.

„След това Пит удри с юмрук тавана на самолета няколко пъти, което кара Джоли да напусне банята.“

Анджелина Джоли посети обстрелвания град Лвов (видео)

“След като едно дете се е намесило, Брад Пит се е нахвърлил върху него“, се казва в документацията.

След това г-жа Джоли го „прихванала отзад, за да го спре“, според съдебните документи.

„За да свали Джоли от гърба си, Пит се хвърля назад към седалките на самолета, наранявайки гърба и лакътя на Джоли“, продължава правната документация.

"Децата се втурват и всички смело се опитват да защитят майка си. Преди да свърши, Пит стиска за гърлото едно от децата и удря друго в лицето."

Брад Пит съди Анджелина Джоли

Адвокатите на Джоли казват, че тя и децата й са седели неподвижно, завити с одеяла, до края на полета.

"Пит периодично излизал от задната част на самолета, за да крещи и да ги псува. В един момент той залял Джоли с бира, а след това излял бира и червено вино върху децата", се казва в документацията.

Инцидентът беше разследван от ФБР през 2016 г. Властите решиха да не повдигат обвинения.

Миналата година съдия присъди съвместно попечителство над децата на двамата родители.

Анджелина Джоли подкрепи американски закон за защита от домашно насилие (видео и снимки)

Имението Miraval се намира в село Correns в Югоизточна Франция и е закупено от двойката за около 25 милиона евро през 2008 г. Там звездите се ожениха шест години по-късно.

Пит съди Джоли, твърдейки, че решението й да продаде дела си в имението на руски олигарх се равнява на опит за „подкопаване“ на неговата инвестиция и причиняване на „неоснователна вреда“ на Пит, който е „излял пари и пот в собствен капитал в бизнеса с вино".

Анджелина Джоли и Салма Хайек блеснаха на световната премиера на "Вечните"

Адвокатите на Джоли казват в своята документация, че актрисата "е положила големи усилия, за да се опита да предпази децата им от повторно преживяване на болката, която Пит причинил на семейството онзи ден".

Те добавят, че решението й да продаде дела си в имението се дължи отчасти на това, че „се чувства все по-неудобно да продължи да участва в бизнес, свързан с алкохол, като се има предвид признатия проблем на Пит със злоупотребата с алкохол.“

Брад Пит каза пред New York Times през 2019 г., че се е присъединил към Анонимните алкохолици след раздялата си с Джоли. Съдебната молба на Джоли разкрива напрежението между двойката относно плановете им за винарната.

Видео: Юрий Яковлев

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм