В американския щат Калифорния арестуваха учителка за сексуален тормоз над двама ученици от различен пол, съобщи The Chronicle.

40-годишната Берта Адриана Блек беше задържана и настанена в затвора на окръг Ориндж на 14 август. Жената е обвинена за един случай на сексуален тормоз и два случая на напиване на малолетни.

Известен критик на Путин почина при мистериозни обстоятелства във Вашингтон

Берта Блек и съпругът й Джон Блек са били уволнени от училището в щата Вашингтон след жалба на ученичка, гласят съдебни документи. Момичето твърди, че двойката й е дала да пие алкохол и се е опитала да влезе в сексуални отношения с нея. По време на разследването детективите стигнаха до бивш ученик от същото училище, който каза, че учителката е правила секс с него два пъти, когато е бил на 17 години.

Арестуваха бивш главен прокурор в Мексико заради случай с 43 отвлечени студенти

След това Берта Блек бе арестувана, макар да се бе преместила от щата Вашингтон в щата Калифорния. Все още няма повдигнати обвинения срещу съпруга на учителката. Ученичката, която обвини Блек в напиване, е завела дело за 500 000 долара срещу училищния район, където е била подложена на сексуален тормоз.

На задържаната в щата Калифорния учителка й е наложена гаранция в размер на $50 000. Следващото съдебно заседание ще се състои на 23 август. Все още не е известно дали жената ще поиска екстрадиция в щата Вашингтон или ще избере да бъде съдена в Калифорния.

Шеф от фирмата на Тръмп мамил заради BMW, дом в Манхатън и частно обучение на внуците

В САЩ зачестиха случаите, при които учителки си позволяват сексуален тормоз над ученици, но и ученички. По-рано беше съобщено, че 42-годишната помощник-учителка Шондра Картрайт е арестувана за секс с ученик. Според разследването жената е била в интимна връзка с непълнолетника в продължение на две години. Това бе установено от кореспонденцията, която жената и ученикът са водили в интернет. Детективите твърдят, че през това време помощник-учителката е "изнасилила ученика около 15 пъти". В момента Картрайт е задържана, тя е обвинена за "сексуално насилие от длъжностно лице" и "многократно изнасилване на дете". Делото е отнесено до съда.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм