От 23 ноември TikTok ще увеличи възрастта, необходима за започване на лайв в платформата. Това обясни в официална публикация китайската компания „ByteDance“, която разработва приложението, предаде ANSA.

Как трябва да действаме при кражба на профил в социална мрежа?

Преди промяната абонатите трябваше да са навършили 16 години, за да излъчват на живо - възраст, която сега TikTok смята за ниска за определени видове съдържание, дори за такива, насочени към по-възрастна аудитория по отношение на темите и дискусиите.

Всичко е наред, вече ТикТок-ваме

„Искаме нашата общност да се възползва максимално от възможностите, които предлага животът, без да прави компромис със сигурността. Вярваме, че тези актуализации могат да защитят допълнително по-младите потребители в нашата общност“, обяснява компанията.

Стефан Попов-Чефо пред Дарик: Важно е хората, които имат аудитория, да заемат позиция

„Планираме да въведем нов начин, по който създателите да избират дали предпочитат да достигат само до възрастна аудитория в своите стриймове на живо“, споделят от „ByteDance“.

Новината идва няколко месеца след като TikTok заяви, че иска да започне да определя кое съдържание е подходящо за тийнейджъри и кое за възрастни.

Мъци: Фен-срещите с инфлуенсъри се провеждат от повече от 8 години

TikTok вече разработваше система за ограничаване на достъпа на непълнолетни лица до определени видове съдържание и започна да експериментира с малка група създатели на съдържание, за да ги помоли да посочват кога публикациите са предназначени за потребители над 18 години за определени теми чувствителни теми.

Флора: Всяко поколение си има свои говорители

Освен това TikTok въвежда и актуализирана версия на своя инструмент за филтриране на ключови думи, който ще предлага на потребителите нови термини, които да добавят към списъка с филтри, за да избегнат коментари, считани за неподходящи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм