Организаторите на фен-срещите с интернет-влогъри и инфлуенсъри носят отговорност за охраната и безопасността на събитията. Все повече деца – в някои случаи повече от хиляда, посещават моловете и парковете, където могат лично да се видят с любимците си от социалните мрежи.

Флора: Всяко поколение си има свои говорители

Наскоро такова струпване в търговски център създаде опасност за присъстващите и се наложи срещата да бъде прекъсната от органите на реда.

Фен-срещите с влогъри и инфлуенсъри се провеждат от повече 8 г., разказа влогърът Мартин Светославов, известен с канала си „Мъци”. Той описа как са изглеждали първите събирания.

Представят енциклопедия „Тиктология“ в Димитровград

През последните години творчеството на влогърите става все по-атрактивно и деца и младежи се превръщат в истински фенове на създателите на онлайн съдържание. Дотолкова, че през последното лято Мартин Светославов тръгва на турне из цялата страна със своя колега и приятел Йоан-Петър Кръстев.

С годините се променя и начинът, по който се организират фен-срещите, добави Мартин Светославов.

Румънски университет предлага курсове за инфлуенсъри

Председателят на Асоциацията на българските ритейл центрове Манол Гойгаджиев обясни пред Дарик радио, че в общия случай фен-срещите се организират от компании, които представляват популярните влогъри и трябва да предварително да посочат колко хора се очакват и колко охрана е необходима - най-често тази на мола не е достатъчна и се налага да се наеме допълнителна.

От МВР посочиха, че фен-срещите са частни събития и за организаторите им е желателно, но не и задължително, да уведомят полицията за предстоящата сбирка. Ако бъдат известени, органите на реда правят план как да помогнат и се погрижат за сигурността на децата. Полицията може да прекъсне такава среща, ако получи сигнал, че има опасност за присъстващите, добавиха пред Дарик от МВР.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм