Университетът "Дунарея де Жос" в Галац ще провежда курсове, които ще учат студентите как да бъдат успешни инфлуенсъри, блогъри и влогъри през следващата академична година, предаде БГНЕС.

Стефан Попов-Чефо пред Дарик: Важно е хората, които имат аудитория, да заемат позиция

Завършилите средно образование, които са "запалени по онлайн комуникацията и искат да научат колкото се може повече за тези нови професии", ще научат всичко за пътя към интернет звездите, съобщи "Румъния Инсайдер".

"Тези модули са първи в румънската университетска среда и се организират от Департамента за продължаващо обучение и технологичен трансфер", се казва в съобщение на университета.

Проф. Милен Балтов представя: Възходът на инфлуенсърската икономика

Курсовете ще се водят от хора, които вече са постигнали известна слава в тази област. Сред тях са блогърката за храна Джина Брадеа, актьорът Габриел Ковешяну, влогърът Раду Александру и журналистът и инфлуенсър Дан-Чателин Предеску. Към тях ще се присъединят и други преподаватели от литературния факултет на университета.

Университетът вижда в модулите начин за актуализиране на все по-откъснатите учебни програми.

"Тези курсове са първата стъпка в адаптирането на нашето учебно съдържание към новите изисквания на пазара на труда, който непрекъснато се променя", заяви Симона Антофи, декан на Факултета по литература в университета "Дунарея де Жос".

"За нас е много важно да предоставим на студентите подходящо съдържание, което да им помогне да започнат кариера в тази област", допълни тя.

Деканът също така отбелязва, че курсовете ще се фокусират върху практическите аспекти на индустрията.

"Това е причината, поради която се обърнахме към преподаватели, които вече имат опит в тази област и са в състояние да предоставят приложна информация", заключава Антофи.

Желаещите да се запишат в новия курс ще трябва да заплатят 300 леи (61 евро) за 20-те часа курсове. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм