Младите хора не са аполитични. Начинът, по който медиите представят политиката е голямата пречка, коментираха Цвета Стратиева - Флора и Роберта Костадинова от “Царски пищови”. Според тях, дефицитът на внимание на новото поколение изисква от медиите да бъдат по-разчупени и да представят политиката по различен начин.

“Младите хора доста се интересуват от политика. Просто начинът, по който медиите представят политиката е една голяма спънка. Обикновено политическите теми са обвързани с някакъв скандал. С нещо нередно, винаги има някакви проблеми. Рядко се говори за създаване на политики или за ролята на гражданите в политиката, как самите ние бихме могли да направим средата около себе си по-добра,” сподели Костадинова.

АЕЖ за Костадинов: Призоваваме всички колеги да бойкотират подобни политици

Тя добави, че целта на платформата “Царски пищови” е съдържанието да бъде разбираемо за всички и да събуди интерес. Според нея има странен микс между стари практики и нови технологии.

По думите на Цвета Стратиева - Флора, която отскоро води своя рубрика и в сутрешния блок на Българската национална телевизия, е съвсем естествено всяко поколение да излъчва свои собствени говорители и лидери на мнение, които да следи и на които да се доверява. 

Полша отвори канал към Балтика, заобикаля Русия

За предходните избори, тя направи поредицата “Един ден с всяка партия,” където се срещна с лидери на политически формации, сред които Тошко Йорданов, Христо Иванов, Корнелия Нинова и Бойко Борисов. “Мисля, че стана доста полезна за младата аудитория, защото поне разбраха кои са тези хора,” коментира Флора.

Двете инфлуенсърки коментираха и активността на “Възраждане” в социалните мрежи. Флора сподели, че партията е успяла да създаде много успешен онлайн балон, а Костадинова добави, че “Възраждане” успява да се закачи за всяка една тенденция и да я адаптира успешно към своето съдържание.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм