Twitter преразглежда политиката си за постоянно блокиране на потребители, което вероятно ще  доведе до модериране на съдържанието в съответствие с визията на Илон Мъск за платформата на социалната медия. Това съобщи днес в."Файненшъл таймс", предаде БТА.

„Да вдигнем малко шум“: Орбан вече използва Туитър, започна с провокативни статуси

Twitter проучва дали има други инструменти за модериране на съдържанието, които биха могли да заменят забраната, най-суровото наказание за нарушение на правилата, информира вестникът, цитирайки много хора, запознати със ситуацията.

Още през май малко след подписването на сделката за 44 милиарда долара за закупуването на Twitter, Мъск обеща промени в практиките за модериране на съдържанието на платформата на социалната медия. 

Съдия определи 28 октомври за краен срок на сделката Twitter-Мъск

Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото , заяви също , че ще отмени забраната, която Twitter наложи на профила на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. 

Според в. "Файненшъл таймс" е малко вероятно, каквато и да промяна на политиката да върне профила на Тръмп на платформата, тъй като "Туитър" не разглежда отмяната на забрани, наложени за нарушаване на политиката срещу подбуждане към насилие.

Сътрудници разглеждат области,  в които, според мнението им, Twitter е блокирал потребители за по-малки нарушения като споделяне на подвеждаща информация. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм