Целта на управляващото мнозинство е да приеме 13 закона, свързани с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост, преди местния вот.  Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той уточни, че приоритетите за новата пленарната сесия са получили подкрепа от ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Вчера имахме дискусия с ГЕРБ, така че основните две партии са абсолютно съгласни с тези приоритети", посочи той. "Доколкото знам, ДПС също са дали своето съгласие", отбеляза Петков и добави, че за тези основни приоритети на председателски съвет не е имало никакво опониране. 

„Ако имаме дисциплина всички партии, тези приоритети ще ги следваме един след друг, така че преди да влезем в местните избори всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година си е изпълнила ангажиментите към външните партньори и към нашите гласоподаватели“, заяви Петков. 

Имаме много ясни приоритети за това какво трябва да се случи и се радвам, че с другите партии ги коментирахме и тези приоритети ще бъдат основният фокус на тази пленарна сесия, заяви Петков. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм