Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев получи забележка заради думите си "простащината на ГЕРБ" в хода на дебата по проекторешението за смяната на председателя на комисията по правни въпроси, информира БТА.

Председателят на парламента Росен Желязков наложи наказанието, след поредица от процедури по начина на водене към него. По-рано в четвъртък депутатите гласуваха за председател на правната комисия да бъде избран народният представител Анна Александрова (ГЕРБ-СДС), а досегашният ѝ председател Стою Стоев ("Продължаваме Промяната - Демократична България") да стане заместник-председател.

В изказването си Радостин Василев припомни, че Анна Александрова е била председател на правната комисия в 44-ото НС. "Ако някой си е позволил да критикува Стою Стоев, че е некомпетентен, той спрямо Анна Александрова е академик", каза Василев.

По думите му това е най-важната комисия в парламента и е трябвало да се намери по-подходящ колега. "За три години парламентаризъм, аз не съм чул експертно изказване от г-жа Александрова. Съжалявам, че сменяме този председател, с всички условности, с които той беше избран, той е по-качествен", каза Василев.  

Александър Иванов (ГЕРБ-СДС) в процедура по начина на водене поиска Росен Желязков да наложи наказание за изказването на Василев и каза, че председателят на парламента е трябвало да прекъсне депутата, преди да обижда свои колеги народни представители.

Радостин Василев отговори, че не е останал с впечатление, че е обидил някой. Той се обърна към председателя Росен Желязков, като го призова да обърне внимание на изказването на колегите си  от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, защото "простащината на ГЕРБ не е хубаво да се гледа по телевизията от българските граждани". 

Председателят на парламента Росен Желязков обяви, че му налага забележка заради думите "простащината на ГЕРБ". 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм