"Всичко навсякъде наведнъж" спечели наградата за най-добър филм на Оскарите за 2023 година. Филмът получи общо седем награди на Академията, включително за режисура, оригинален сценарий, монтаж и изпълненията на актьорите Мишел Йео, Ке Хуи Куан и Джейми Лий Къртис.

Филмът предизвика остри реакции в социалните мрежи. Докато едни бяха завладени от различното изкуство, други откровено се възмутиха.

"Добре, имам плах въпрос.

С бая хора си говорих за "Всичко навсякъде наведнъж". Като цяло доста се смеем, или поне тия, които сме се опитали да го гледаме (аз издържах около 40 мин).

Чудя се обаче на всички ревюта за "мултивселената".... Абе, откога на потресващи глупости взехме да им викаме такива сложнотии?", пише журналистката Полина Паунова във връзка с награденията със седем Оскара филм. 

Хю Грант демонстрира отегчение на червения килим: Как жените разчитат това (видео)

"Филмът е разкошен. Просто има хора, които го виждат и хора, които не го. Различен е от холивудските калъпи и от много време не бях харесала филм така", отговори й Мила Бобадова от своя профил "Козата Ани".

Една звезда, изгряла от приют за бездомни: Историята на Хали Бери (снимки)

"Наградите "Оскар" паднаха в очите ми веднъж завинаги. Киноиндустрията удари дъното на дъната. Холивуд потъна, изживя себе си сякаш. Тотален упадък.

Шанс има само независимото кино, според мен - там все още има творци", написа по повод филма Аня Павленко. 

"Всичко навсякъде наведнъж” е 4-часова негледаема, хаотично малоумна продукция. Дъното на оскаритe", заяви Владислав Венев.

Хю Грант: Оскарите са панаир на суетата

Кристина Патрашкова също изрази мнение за продукцията: 

"Току-що изгледах тоталния победител на „Оскар“-ите – „Всичко навсякъде наведнъж“ (няма грешка в правописа, запетаи не трябва да се пишат). Това е единственият филм, който ме е накарал да се почувствам тъпа. Тотален дебилизъм. Смътна идея за вариации в живота, спасението на света и майчината любов, които в случая се реализарат в различни вселени. Звучи психиарско, но това тече на екрана. Само едно не ми е ясно – какъв е замисълът на Холивуд да налага подобен потрес. Дори пропаганда е трудно да се открие. Нещо, което е голямо Нищо. Слава Богу, че има хубави филми, които не се наградени с „Оскар“."

“Всичко навсякъде наведнъж“, което се случи на наградите „Оскар“

"Всичко навсякъде наведнъж"......може би всички, навсякъде и наведнъж са изчаткали. С толкова мъка и насила не съм гледал филм, понеже се притеснявах да няма някакъв скрит смисъл, който да пропускам. По едно време, като пуснаха финалните надписи си поотдъхнах, че всичко свърши, но както при повечето китайски продукти, се оказа измама.

Искам си обратно изгубеното време!

Най-вероятно е добре някой режисьор да ми го обясни, ама то нали ако ти обясняват виц или филм - за*би.

Досега никога не съм вярвал в конспирации, но не мога да повярвам, че това нещо може да бъде номинирано... или просто аз живея в някоя много, много далечна паралелна или по-скоро перпендикулярна вселена.

Всъщност, най-много ми хареса, че филмът свърши в един момент, което заслужава поне един Оскар.

P.S. Пожелавам на "Академията" след 50 години да гледа пак същия филм с удоволствие, така, както сега бих гледал "Кръстникът" след 50 години откакто е създаден и спечелил Оскар", написа Андрей Балахуров.

След двугодишна борба с наркотиците: Кара Делевин обра погледите на „Оскарите“ (снимки)

Спартак Атанасов написа: 

"Току-що получилият 7 награди Оскар филм "Всичко навсякъде наведнъж" е най-невероятната гавра с киното, която съм гледал през живота си! Чувствам как загубих безброй мозъчни клетки, взирайки се мазохистично 140 минути в най-безмозъчния сценарий, който е възможно да бъде произведен.

Ако мога да спася поне един човек да не гледа този филм с този пост, то значи съм направил нещо добро за някого.

Царят е гол!"

„От бежанец на лодка до носител на Оскар“: Кой е Ке Хуи Куан (видео и снимки)

"Всичко, навсякъде, наведнъж, никога повече", отсече Ирена Иванова.

Журналистът Мартин Карбовски написа: 

"По-скапан носител на Оскар, цели седем незаслужени Оскара никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал.

Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино - просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота.

ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия.

ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология - тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство."

Тим Алън се подигра с Уил Смит: Водещият трябва ли да носи предпазна каска?

"Възхитена съм! От търпението на тези, които са успели да го догледат. Предполагам, че са чакали всеки следващ момент да се случи нещо и така....до края. Но пък не съм изненаданан- не е първата глупост, която получава награда. А може и да не съм достатъчно умна, за да разбера смисъла, кой знае", отговори му Милена Каменова.

С емоционална прегръдка между Харисън Форд и Ке Хуи Куан завърши вечерта на „Оскарите“ (снимки)

"А имаше времена, когато такива филми получаваха "Златна малинка"", пошегува се Тодор Петров.

Димитър Башлийски написа: 

"Всичко навсякъде наведнъж" - Уникален филм! Уникална простотия, родена в нечий инфантилен болен мозък. Безсюжетна боза, сякаш излязла от психотичната продукция на надрусан тийнеджър. Гледам, слушам и не вярвам нито на очите, нито на ушите си, а и на което и друго сетиво, че подобно "творение" може да бъде изобщо допуснато до конкурсната програма, на който и да било кинофестивал, камо ли до напудрения на академията. И що за изчадия са тези "академици", които обсебени от идеята за политкоректност, реверенс към всичко нестандартно, извратено и шантаво се опитват да ни налагат своите стандартни за естетика и красота!? Филмът не се препоръчва за лица до 14 години. Аз не го препоръчвам за лица до 80 години! След тази възраст и да го гледате, Алцхаймерът ще свърши своята "благотворна" функция и вие няма да си спомняте нищо от този кошмар!"

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм