Лесно е да се увлечете по външния вид, достоен за червения килим, и луксозните коли и да виждате знаменитостите като недосегаеми. Въпреки че сред богатите и известните има много хора, които са израснали със сребърна лъжичка в устата си, това със сигурност не е така за всички.

Много звезди е трябвало да проправят пътя си към върха от живота в бедност и това изкачване често им дава перспектива, която никой друг не може да има. Тези, които са видели и 2, и 200 имат прозрение, което не може да бъде постигнато по друг начин. 

След двугодишна борба с наркотиците: Кара Делевин обра погледите на „Оскарите“ (снимки)

Хали Бери е сред тези знаменитости, които са претърпели огромна промяна. Всъщност известната актриса някога е живяла в приют за бездомни, преди кариерата й да потръгне. 

Снимка: Getty Images

Бери разби бариерите и влезе в историята, когато спечели "Оскар" през 2002 г. за ролята си в сърцераздирателния филм Monster's Ball. Тя получи наградата в категорията за най-добра актриса и беше първата чернокожа жена, спечелила отличието.

„От бежанец на лодка до носител на Оскар“: Кой е Ке Хуи Куан (видео и снимки)

Снимка: Getty Images

Въпреки че и други чернокожи актьори, включително Габури Сидибе и Синтия Ериво, са били номинирани в категорията тогава, Хали все още е единствената, която е взела трофея. 

Ранната й кариера включва телевизионни роли в началото на 90-те години и филмът на Спайк Лий от 1991 г. „Треска в джунглата“ е нейния пробив на големия екран.

Тим Алън се подигра с Уил Смит: Водещият трябва ли да носи предпазна каска?

Оттогава филмографията й включва драми като Losing Isaiah от 1995 г. и Why Do Fools Fall in Love от 1998 г. , както и филми на ужасите като Gothika (2003) и комедии като Movie 43 (2013). 

Въпреки че много от филмите, в които Бери участва, са се провалили, много критици са съгласни, че актьорската й игра не е причината за ниските оценки. 

Въпреки че звездата създаде някои заглавия за нейния донякъде бурен и често много таен любовен живот, нейните впечатляващи актьорски способности остават фокусна точка, която поддържа името й да се спряга от десетилетия. Тя е натрупала значителна нетна стойност от около 80 милиона долара. 

10 знаменитости, за които не подозирате, че имат диабет

Снимка: Getty Images

Възходът на Хали Бери към славата бил труден

Лесно е да се гледа стабилният възход на Бери към успеха и да се мисли, че това е  лесен път, но истината е, че актрисата се е борила много в началото на кариерата си. Опитвайки се да влезе в шоубизнеса, Бери пристига в Ню Йорк млада и обнадеждена. Тя имала малко пари, спечелени от модно ревю.

„Чувствах се в клетка“. 6 знаменитости, които са били жертва на домашно насилие

Снимка: Getty Images

Актрисата се обадила вкъщи, за да помоли за помощ, но не получила такава. 

Обадих се на майка ми и я помолих да ми изпрати малко пари, тя каза „не“ и това впоследствие доведе до това, че една година не говорих с нея, защото бях толкова разстроена, че тя не искаше да ми помогне“, обясни Бери. 

“Всичко навсякъде наведнъж“, което се случи на наградите „Оскар“

Било е, казва Бери, „трудно“ да не можеш да свържеш двата края. В крайна сметка обаче тя оценява твърдия подход на майка си, заради който била принудена да работи.

Животът в приюта ме накара да започна каквато и да е работа, само за да съм свободна. Започнах работа като сервитьорка, а след това си намерих работа като барман", спомня си Хали.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм