Според оценки на Американската диабетна асоциация повече от 30 милиона американци живеят с диабет - число, което включва някои от вашите любими актьори, певци, спортисти и телевизионни водещи. Ето какво имат да кажат тези известни лица за справянето с техните диагнози тип 1 или тип 2.

Звездите с диабет

  • Том Ханкс

Носителят на Оскар беше диагностициран с диабет тип 2 през 2013 г. Актьорът казва, че йо-йо ефектът след диета, спазвана за филмови роли, може да е била фактор.

„Аз съм част от мързеливото американско поколение, което сляпо продължаваше да танцува по врме на купона и сега се оказа с болест... Бях пълен идиот“, каза той пред E! Новини.

  • Хали Бери

Бери е била диагностицирана с диабет на 19 години и оттогава е изключила повечето захар и хляб от диетата си. Първоначално тя каза, че диагнозата я е потресла, тъй като е мислела, че „ще умре“, но сега казва:

„Диабетът се оказа подарък. Това ми даде сила и твърдост, защото трябваше да се изправя пред реалността, без значение колко неудобна или болезнена беше тя“, каза тя пред Daily Mail.

20 знаменитости, които няма да познаете: Как са изглеждали преди

  • Салма Хайек

Хайек е развила гестационен диабет, докато е била бременна с дъщеря си Валентина. Въпреки че е лечимо, жените, които го имат, са изложени на по-висок риск от развитие на диабет тип 2 по-късно в живота, според Mayo Clinic.

  • Ник Джонас

Съпругът на Приянка Чопра беше диагностициран с диабет тип 1 на 13.

„Това беше нещо, което мислех, че ще ме забави, преди дори да започна“, каза той на музикалните награди на Радио Дисни през 2017 г. „Но, за щастие, не се случи.“ През ноември 2019 г. той написа в Instagram: „Това преживяване оформи начина, по който подхождам към здравето си – тренирам, храня се добре и винаги мисля за моите нужди от кръвна захар и инсулин.“

  • Джордж Лукас

Създателят на "Междузвездни войни" разбира, че има диабет тип 2, когато е на преглед по време на набора си за Виетнамската война. Според Diabetes U.K., Лукас е наследил болестта от дядо си по бащина линия.

15 деца, наследили двойна доза от красотата на звездните си родители

  • Джеймс Ърл Джоунс

Актьорът ветеран за първи път разбрал, че има диабет тип 2, след като заспал, седнал на пейка във фитнеса. Оттогава той разчита на семейството си да му помогне да се храни по-здравословно.

„Обичам да работя и на моята възраст все още обичам да мога да поставям осем представления на седмица по пиеса или да се справям с дълъг график, ако правя филм или телевизия“, казва той. „Не исках това да спира, така че трябваше да поема отговорност за състоянието си.“

  • Дрю Кери

Домакинът на "The Price is Right" и бившият водещ на "Whose line is it anyway?"(1998 г.) също се ангажира с по-здравословен живот, откакто е диагностициран с диабет тип 2, като свали 36 кг с диета без въглехидрати.

20 звезди, които си приличат, а са без роднинска връзка

  • Лари Кинг

85-годишният телевизионер е диагностициран с диабет тип 2. Оттогава той се опитва да поддържа здравословен начин на живот.

„Следвам желанията на моя лекар, вземам лекарствата си по рецепта, вземам много витамини“, каза той пред LA Times през 2015 г.

  • Шака Кан

„Диагнозата ме извади от депресията“, казва Кан, когато открива, че има диагноза тип 2 след лоша раздяла. „Казах си, че няма да живея така. Диабетът беше моето ново начало“, споделя тя пред Health Monitor.

14 знаменитости, на които всъщност не знаем имената

  • Адел

След поставянето на диагнозата на 6-годишна възраст, Адел усеща, че нещата започват да вървят надолу. В пети клас пада, причинявайки повреда на инсулиновата си помпа; а в шести клас по-големите се сблъсква  с хормонални промени. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм