Въпреки че личният живот на знаменитостите е почти публичен, все още има много неща, които не знаем, като имената им и значенията зад тях. Всички сме запознати със знаменитости, които са променили имената си и това не е необичайно в Холивуд. Някои от тях използват прякорите си от детството, които родителите им са им дали, други просто търсят по-добро сценично име.

20 звезди, които си приличат, а са без роднинска връзка

Тук сме съставили списък със знаменитости, които са променили имената си и значението зад тях.

14 знаменитости, на които всъщност не знаем имената

1. Чарли Шийн — Карлос Ъруин Естевес
Решението на Чарли да промени името си от Карлос на Чарли беше просто да избегне объркването между него и чичо му, който също се казва Карлос. В началото на актьорската си кариера той решава да следва стъпките на баща си, като приема неговото фамилно име Шийн.

2. Майли Сайръс — Дестини Хоуп Сайръс
Майли Сайръс законно променя името си през 2008 г. от Дестини Хоуп Сайръс на Майли Сайръс. Името Майли е предаване на прякора й от детството „Smiley“ (от „smile“ - усмивка) в чест на дядо й по бащина линия.

3. Бруно Марс — Питър Джийн Ернандес
„Баща ми ме кръсти Бруно, като бях на 2 години. Щях да съм само „Бруно“, с едно име. Марс просто дойде на шега, защото това звучи по-голямо от живота. Това беше всичко, толкова просто.“

4. Майкъл Кийтън — Майкъл Джон Дъглас
Майкъл Кийтън е променил името си, защото е бил принуден да го направи, за да влезе в съюза на актьорите. Името му вече е било взето от друг актьор.

5. Деми Мур — Деметрия Джийн Гайнс
Тя е родена с името Деметрия Джийн Гайнс, по-късно съкращава първото си име на Деми. Фамилното име на звездата е остатък от първия й брак, който идва от известния певец Фреди Мур.

6. Джеси Джей — Джесика Елън Корниш
Може би се чудите какво означава J в името на Jessie J. Истинското й име е Джесика Елън Корниш. По принцип J в името й означава различни неща, които зависят от деня и настроението й. Любимите й прякори са „Джеси Джаз-ръце“ и „Джеси Джетлаг“ (jetlag - умора след полет с голяма часова разлика).

7. Елза Патаки — Елза Лафуенте Медиану
Елза Патаки е испански модел и актриса, известна с ролята си на Елена Невес в “Бързи и яростни”. Пълното й име е Елза Лафуенте Медиану, но използва фамилното име Патаки в знак на почит към своята баба по майчина линия: Роза Патаки.

8. Уиз Халифа — Камерън Джибрил Томаз
Семейството на Уиз Халифа знае, че детето им е родено, за да успее… Вдъхновен от името на чичо си, което означава „знание“ на арабски, рапърът е роден като Камерън Джибрил Томаз, но се е кръстил Уиздъм (“знание” на английски). След това чичо му добавя Халифа, което също е арабски и означава „наследник“. По-късно той съкращава името си на Уиз.

9. Джийн Симънс - Хаим Виц
Джийн Симънс е роден в Израел през 1949 г. и емигрира в Съединените щати с майка си, когато е на 8-годишна възраст. След като пристига в Ню Йорк, той приема моминското име на майка си и става Юджийн Клайн. В началото на 70-те години той отново променя името си на Джийн Симънс.

10. Лорде — Ела Мария Лани Йелич-О’Конър
Лорде променя първоначалното си име на 12-годишна възраст, когато подписва договор за развитие с Universal Music Group, след като техен агент вижда кадри от нейното представяне в шоу за таланти. Хонорарът, скрит в името Лорд, я насърчава да промени първоначалното си име, но тя добавя „е“, защото смята, че Лорд би било твърде мъжествено за момиче.

11. Лари Кинг - Лорънс Зейгър
Лари Кинг е роден като Лорънс Харви Зейгър в Бруклин, Ню Йорк. Решението да смени името си е мигновено. Само минути преди първото му предаване на живо, мениджърът на радиостанцията му казва, че името му е „твърде етническо“. Новото име е обвързано с името на фирма в Маями, наречена King’s Wholesale.

12. Франк Оушън — Кристофър Едуин Бро
Франк Оушън е американски певец, текстописец и рапър, чието сценично име идва от комбинация от първото име на Франк Синатра и филма от 60-те години на миналия век Ocean's 11, в който Синатра участва.

13. Лудакрис — Кристофър Браян Бриджис
Кристофър Браян Бриджис е известен професионално като Лудакрис. Когато говори в хип-хоп шоуто на MTV Direct Effect през 2000 г., Лудакрис обяснява, че името му е игра на думата „нелеп“ (“ludicrous”).

14. Мерилин Монро — Норма Джийн Мортенсън
Мерилин е променила името си през 1956 г., за да звучи по-добре. Сменила го е, защото изпълнителният директор на студиото Бен Лион й предлага промяната. Така се ражда името Мерилин Монро.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм