Пред журналисти лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, заяви, че от „Продължаваме промяната – Демократична България” не си държат на думата.  Борисов уточни, че уговорката е била управителят на касата да е на ПП-ДБ, а подуправителят да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС.

Борисов уточни, че ще се продължи докато издържат нервите на всички. Неговите нерви са здрави, като изтъкна, че вижда огромен напредък с Шенген. По думите му има реален шанс за еврозоната, ако има такова сглобено правителство, макар и „паянтово”.

От „Възраждане” обясниха, че чисто симолично ръководството на партията е гласувало против избора на подуоравил, а другите депутати от групата не са гласували, защото не е работа на опозицията да прокарва решения, които вътре коалиционно не могат да направят. От формацията заявиха, че искат оставките на абсолютно всички техни назначения и на цялото правителство.

Независимият депутат Радостин Василев описа случилото се в парламента като недопустим, като според него дебатът в залата е бил за това кой е по-голям корупционер.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм