Правосъдният министър Атанас Славов проведе среща с ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България” в парламента. Темата на разговора - готвените конституционни промени и премахването на фигурата на главния прокурор.

След като вчера Христов Иванов се срещна с Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, днес разговорите за промени в Конституцията продължиха, като в тях се включи и правосъдният министър Атанас Славов. След срещата стана ясно, че ДПС по-скоро биха подкрепили премахването на фигурата на главния прокурор. 

Паунова по Дарик: ГЕРБ и ДПС създадоха един неуправляем човек, който знае всичките им тайни

Пеевски уточни, че всички имат проекти, като ще трябва да се намери общо съгласие и изрази надежда повече партии да подкрепят промените.

От своя страна правосъдният министър Атанас Славов отказа да коментира конкретно въпроса за членството на Делян Пеевски в Комисията по конституционни промени. Славов заяви, че в този процес трябва да участват всички, затова и се водят разговори.

Обсъжда се премахването на фигурата “главен прокурор”

Надежда Йорданова от ПП-ДБ потвърди, че са разговаряли и с ГЕРБ-СДС, а следващата седмица предстои идеите да бъдат коментирани и с останалите партии в парламента. 

Според Йорданова най-добрия вариант е да бъде изготвен общ законопроект за промените в Конституцията.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм