Правосъдният министър Атанас Славов проведе среща с депутата от ДПС Делян Пеевски в парламента. Темата на разговора е била конституционната реформа. Не стана ясно по чия инициатива е била срещата, но след нея от ДПС обявиха, че подкрепят отпадането на фигурата на главния прокурор.

От своя страна правосъдният министър Атанас Славов заяви, че разговаря с всички политически партии, основно за необходимостта от конституционни промени. По думите му в този процес трябва да участват всички.

Иван Гешев отмени обръщението си към нацията

Припомняме, че се очакваше се около 20 часа днес главният прокурор Иван Гешев да направи обръщение към нацията. Според “Сега” обаче Гешев е решил да отложи заявеното от него самия само преди няколко часа изявление по БНТ.

БСП внася проект за решение за сваляне на имунитета на Борисов

"Сега" цитира свои източници от прокуратурата. Главният прокурор има право на това обръщение по Закона за радиото и телевизията. Той обяви, че ще го направи, след като стана ясно, че разглеждането на искането за уволнението му от Висшия съдебен съвет ще продължи в понеделник, 12 юни. Точно затова и заявката на главния прокурор прозвуча като закана за някакви разкрития.

Христо Иванов пред Дарик: Съдържанието на коалицията, политическото съгласие и доверие ги няма

След това, изглежда, е размислил. Според източниците на "Сега" причината е 14-часовото заседание на съвета вчера, както и предстоящото пътуване на Гешев в Брюксел, където е поканен на изслушване от евродепутати.

Очаква се главният прокурор да направи обръщението си следващата седмица, вероятно в четвъртък. До сряда, включително, той ще е в Брюксел.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм