Парламентарната комисия по конституционни въпроси ще заседава извънредно в събота и неделя, за да приеме на второ четене проекта за промяна на Конституцията.

Срокът, в който парламентарните групи могат да правят предложения за промени, е до петък тази седмица. През уикенда те ще бъдат обсъдени и гласувани от комисията, така че докладът за второ четене да бъде готов в понеделник.

Това ще позволи Народното събрание да проведе второто четене на промените в Конституцията още в седмицата преди Коледа, каквито са и заявките на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Председателят на комисията по конституционни въпроси Радомир Чолаков коментира, че е можело да има повече време за процедурите по второ четене, но волята на политическите лидери е такава и той ще се съобрази смирено с обстоятелствата. „Слагаме си грях като приемаме такива документи преди големи празници, но няма да тежи нас”, допълни Чолаков. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм