„Както обещах, смятам да съдя всички лъжци. Яростната медийна атака срещу “Граждански блок” и мен персонално означава, че политическият буклук се е уплашил от хората. Уплашил се е, че ще го изметат и вкарат в затвора, където му е мястото“. С този точен и без редакции цитат, бившият главен прокурор Иван Гешев оповести в съобщение, разпратено до медиите, че възнамерява да съди за клевета бившия вътрешен министър Емануил Йорданов и министъра на правосъдието Атанас Славов.

В съобщението на Гешев се казва още, че така ще постъпи и с „всеки следващ лъжец“.Той не уточнява за кои точно техни твърдения ще ги прати на съд.

„Въпреки, че за Славов не знам дали може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че заяви, че съм Господ. Очаквам неговата вменяемост да бъде изследвана, чрез съдебно- психиатрична експертиза в хода на съдебното производство“, се посочва още в позицията на Гешев. И завършва: „Според генерал Патън, ако се въргаляш в калта с прасе, ти ще се окаляш, а на него ще му хареса. Е, нека се търкалят на воля. Тъжното е, че ни управлява политически отпадък който превръща държавността ни в руини. Затова, за да оцелеем като нация и държава, трябва да ги изхвърлим на бунището на историята“.