Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството, коментира пред журналисти Николай Денков от „Продължаваме промяната-Демократична България“ относно записите, които се очаква да изнесе днес Радостин Василев.

По думите му разделението накъде ще тръгне България през следващите години е голямо. Денков допълни, че Василев се е похвалил, че с него има институции, хора от криминалния контингент. 

Радостин Василев напуска ПП-ДБ?

“Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам доколкото можем спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат”, заяви още акад. Денков.

Той уточни, че ще опита да се премине доколкото е възможно спокойно през препятствията.

Петков: Радостин Василев има нереалистичната надежда да започне свой проект

Според Денков вниманието трябва да се насочи към случилото се вчера в правна комисия. По думите му правосъдната реформа е много по-важна от няколко имена в кабинета.

“ГЕРБ -СДС казаха, че ще приемат Крумовите закони, но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдбена реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове”, обясни още Денков.

Радостин Василев се отказа от имунитета си

Припомняме, че днес, 26 май, се очаква депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви снощи, че Радостин Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е и „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.

Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. А самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм