"Радостин Василев има нереалистичната надежда да започне свой проект, след като разбра, че няма да бъде предложен за министър на спорта". Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на брифинг тази вечер.

Радостин Василев напуска ПП-ДБ?

По непотвърдена информация се очаква утре, 26 май, Василев да обяви напускането си на ПП. Преди да отиде във формацията, Василев бе депутат и министър от квотата на ИТН.

"Искам да споделя информация за активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ", каза още Петков.

Нинова: БСП няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ

"Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи както на хора от „Продължаваме промяната“, така и от „Демократична България“. Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградата на Народното събрание, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и "дълбоката държава" с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, заяви още Кирил Петков  

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм