Напрежението в "Продължаваме промяната-Демократична България" по повод обявеното бъдещо общо правителство с ГЕРБ с ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел започна да избива, пише Клуб Z. Очаква се парламентарната група да бъде напусната от депутата Радостин Василев.

Като част от "Има такъв народ" Василев бе министър на спорта в правителството на Кирил Петков. След като неговата партия свали кабинета "Петков", той се отдели от нея и се включи в листата на "Продължаваме промяната", но като гражданска квота.

НС одобри на първо четене два законопроекта за промяна на Закона за защита от домашното насилие

Анонс, че вероятно ще напусне, направи самият Василев чрез Фейсбук профила си, като обяви за утре, 26 май, пресконференция в Националния пресклуб на БТА - която е на тема "Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ".

"Утре (петък) от 11:00 часа в сградата на БТА в София ще дам специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение "Силна България" във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ. Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!"

Нинова: БСП няма да подкрепи проектокабинета на ПП-ДБ

А приложеното към написаното видео навежда на мисълта, че бившият съратник на Трифонов не е съгласен с ротационното правителство "Денков-Габриел".

По информация на Клуб Z обаче Василев е недоволен, че не е номиниран за министър на спорта в проектоправителството. Номиниран сега е автомобилният състезател Димитър Илиев, член на ПП от самото учредяване на формацията.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм