Три стипендии по 10 000 лева за млади българи, които искат да учат магистратура в чужбина и след това да се върнат в България, отпускат от екипа на Тук-там. Това е организация на българите с опит и образование в чужбина. Срокът за кандидатстване за стипендиите е до 7 юни.

Повече от 10 години екипът на Тук-там обединява усилията на училите и работили зад граница българи, които се завръщат. И поддържат връзката между младите ни сънародници в чужбина и страната. Виктория Миндова от екипа на Тук-там разказа в ефира на Дарик, че фондът „Иди, учи и се върни“ съществува от 2016-та година и до момента стипендии от него са получили 11 души, шестима от които са се завърнали в България. 

Кандидатите трябва да имат вече план в кой университет иска да учи и да бъде приет и да започне да учи магистратурата до края на тази година, поясни тя.

Мнозина питат и днес Красимира Димитрова защо се е върнала в България. От самото начало тя е сред дарителите на фонда за стипендии на Тук-там. "Самата аз на два пътя съм зависили от стипендии дали ще продължа започнатото или не, знам, че в точния момент тази стипендия ще е необходима на някого. Аз съм имала този късмет и когато се прави нещо добро е хубаво то да се предава", разказа в предаването "Реактивно" Красимира.

Чуйте разговора.