От „Възраждане“ настояват за публичен регистър на осъдените педофилите у нас. От партията предлагат това да стане чрез промени в Закона за защита от домашното насилие, като идеята е освен регистър на домашните насилници, да се направи такъв и за педофилите.

В него ще бъдат включени лицата осъдени у нас за педофилия и чужденците, пребиваващи в България, но получили присъди в чужбина за същото престъпление. От „Възраждане“ изтъкват, че чрез този регистър ще се подобри взаимовръзката между органите в нашата страна и международните служби.

Кремена Кунева по Дарик: “Възраждане” използва групи хора като камикадзета

На брифинг Петър Петров уточни, че предложението им е било обсъдено във вторник на заседанието на комисията по правни въпроси. Петров обясни, че е имало много дискусии и изключително отрицателни становища.

Той допълни, че в комисията подкрепа са получили единствено от „Има такъв народ“.  Петър Петров призова да се проследи гласуването на предложението им на второ четене в пленарна зала. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм