Днес през страната ще минава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, и тук-там ще има и превалявания от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг - сдържан до мощен. Максималните температури ще са в необятни граници от 10° - 12° в западната половина от страната до 18° - 20° на изток.

Комбинация от топло време и силен вятър във втория ден от уикенда

Над планините облачността ще бъде по-често забележителна и на доста места ще превалява сняг, под към 1500 метра - дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

Облачно, но топло начало на уикенда

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна и в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм