Сред блясъка на Холивуд съществува човек, който не се подчинява на статуквото. Киану Рийвс е проправил своя уникален път в развлекателната индустрия и е станал известен като един от най-милите актьори. Неговата житейска история, характеризираща се с издръжливост, разнообразни таланти и автентична личност, само ни кара да го обичаме още повече.

Нека разгледаме някои малко известни факти за живота му.

Отпада от училище на 17 години

Когато Киану Рийвс е на 17 години, отпада от училище. Той признава, че често се е забърквал в неприятности и е бил отстраняван. Част от това се дължало на неговата дислексия и на факта, че не можел да чете добре.

Той сам прави каскадите си

Киану Рийвс е известен с това, че сам прави каскадите си във филмите. Той започва да прави повечето от тях още по времето, когато работи по филмите "Скорост" и трилогията "Матрицата". Опитът му в "Матрицата" запалва страстта му към бойните изкуства. Даже за "Матрицата" той скача от сграда около 19 или 20 пъти, за да се увери, че е направил каскадата точно както трябва. Дори и сега, когато снима филми, той предпочита да прави повечето от каскадите си сам.

Говори свободно няколко езика

Киану Рийвс говори няколко различни езика, макар че владее някои по-добре от други. Той се справя добре с английския и френския език. Усвоява френския език в училище, защото Канада признава английския и френския за официални езици.

Той изпитва силна любов към мотоциклетите

Актьорът от "Джон Уик" обича да кара мотоциклет, но не е знаел как да го прави до края на 80-те години, когато една жена в Мюнхен го е научила. Сега той е съосновател на ARCH Motorcycle и притежава няколко мотора.

Можел е да се ожени за Уинона Райдър

В съвместно интервю с Киану Уинона разкрива, че екранната двойка може да се е оженила в реалния живот: "Всъщност се оженихме в "Дракула". Не, кълна се в Бога, мисля, че сме женени в реалния живот". В друго интервю Киану каза: "Направихме цял дубъл на брачна церемония с истински свещеници... Така че предполагам, че сме женени пред очите на Бога."

Притежава ранг по джиу-джицу

Киану Рийвс притежава бял колан по бразилско джиу-джицу. Той има умения в различни дисциплини на бойните изкуства, включително джудо, карате, крав мага и джиу-джицу. Негови треньори са легендарните братя Мачадо, които са световни шампиони по бразилско джиу-джицу и имат силни връзки с Грейси, известна фамилия в областта на бойните изкуства.

Отказал е няколко големи филма

Киану Рийвс е отказал "Скорост 2: Круиз контрол", "Жега", "Капитан Марвел" и "Спийд Рейсър".

Като дете е играл хокей и по-късно дебютира с подобна роля

Киану е играл хокей на лед за колежа си и е бил наистина добър в това. В един момент е искал да се състезава на Олимпийските игри. Но в крайна сметка решава да стане актьор. Интересно е, че първата му дебютна роля в игрален филм е тази на вратар на хокей на лед.

През ранните си години като актьор използва различни имена

Вместо "Киану", което означава "хладен бриз", в началото на кариерата си актьорът се нарича К. С. Рийвс. Той е помолен да направи това, за да се впише по-добре в Холивуд. Той също така променя името си на Кейси Рийвс, но в крайна сметка го връща обратно, защото по време на прослушванията, като повиквали "Кейси", той забравял да отговори.

Често се занимава с благотворителност

Киану Рийвс управлява частна фондация, посветена на подпомагането на изследвания на рака и детски болници. Подходът му към филантропията е белязан от скромност, тъй като той предпочита да не разгласява участието си, заявявайки: "Не обичам да свързвам името си с това. Просто оставям фондацията да прави това, което прави." Той също така често прави подаръци на снимачните екипи, с които работи. На целия екип от каскадьори на филмите "Матрицата" той подарява мотоциклети Harley-Davidson.

След като претърпява различни лични загуби, той най-накрая е в щастлива връзка

Киану и Александра Грант са приятели от дълго време. През 2011 г. те дори работят заедно върху книга. През 2019 г. те дебютират като двойка.

снимки: Getty Images

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм