Моника Белучи и Тим Бъртън се появиха като двойка на червения килим. В четвъртък режисьорът и актрисата направиха своя дебют като двойка на премиерата на „Diabolik Chi Sei?“ по време на 18-ия филмов фестивал в Рим, който се проведе в Auditorium Parco Della Musica в италианската столица.

Тим Бъртън се разведе с първата си жена, Лена Гиесеке, след четири години брак през 1991 година.

През 2000 година той се среща с Хелена Бонъм Картър на снимачната площадка на „Планетата на маймуните“ и тогава стават двойка. През 2003 им се ражда син - Били Реймънд, кръстен на бащите на двамата. В края на 2014 година се разделят.

Моника Белучи се жени за модният фотограф Клаудио Карлос Басо през 1990 година и след 4 години се развеждат. През 1999 година тя се жени за Винсент Касел, а през 2004 година им се ражда дъщеря - Дева Касел. Девет години по-късно, те се развеждат.


Моника Белучи и Винсент Касел, 2004 г.

65-годишният Бъртън беше с черен костюм, риза, вратовръзка и обувки, докато 59-годишната Белучи избра дълга до земята рокля с отворени рамене в тъмно сиво. Тя носеше косата си спусната, бретонът леко падаше върху очите й.

Държейки се за ръце, двойката позира пред камерите в тъмните си тоалети. В друга снимка Бъртън е поставил ръката си нежно зад гърба на Белучи, докато се усмихва, носейки характерните си очила с черни рамки.

Говорейки за първи път за романса им през юни след месеци на слухове, Белучи потвърди новината, разкривайки любовта си към режисьора и колко е „щастлива“, че го е срещнала.

„Това, което мога да кажа... Радвам се, че срещнах човека, преди всичко“, каза актрисата. „Това е една от онези срещи, които рядко се случват в живота... Познавам човека, обичам го, а сега ще се срещна с режисьора, започва друго приключение.“

Двойката работи заедно по Beetlejuice 2 в Лондон по това време, като Бъртън режисира дългоочакваното продължение на неговия комедиен филм на ужасите от 1988 г.

„Обичам Тим“, продължи Белучи. „И изпитвам голямо уважение към Тим Бъртън. Обичам този свят на мечтите, където чудовищата са мили, сякаш можем да превърнем по-тъмните си аспекти в нещо светло, прощаващо. Филмите на Тим Бъртън говорят много за това.“

След като The Hollywood Reporter сподели, че Белучи е избрана за Beetlejuice 2, потвърдиха, че филмът ще излезе по кината на 6 септември 2024 г.

Бившето момиче на Бонд - което ще изиграе съпругата на главния герой, изигран отново от Майкъл Кийтън - и Бъртън се срещнаха за кратко на червения килим на филмовия фестивал в Кан през 2006 г. Двамата бяха снимани ръка за ръка в Мадрид през февруари. Те се появиха заедно и на филмовия фестивал Lumière в Лион, Франция, през октомври 2022 г., когато Белучи връчи на Бъртън наградата Lumière за цялостно постижение на фестивала.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм