Благотворителна акция за събиране на средства за лечението на 8-годишната Никол от Хасково организират в 17 часа днес в Градската градина. Ще има благотворителен базар, щанд за лимонада и сладки, игри за децата, музика, танци, викторина, безплатни професионални снимки и прожекция на българския детски филм „Случаят Кюри“. Организатори са екипът на Аниматор „Таня“, сдружение „Подай ръка“, Фотостудио VasileviPhotography, DJ Радомир Ламбов Петров и училището на Никол- ОУ „Св. Климент Охридски“. 

Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ също подкрепя каузата #ЗаНикол. На 13 юни от 20,30 часа е големият им концерт „Това е България“ на комплекс „Спартак“ в Хасково, където също ще бъдат поставени кутии за дарения.


Такива вече има на „Информация“ в сградата на Община Хасково, в Центъра за административно обслужване и касовия салон на „Местни данъци и такси“.

Десетки търговски обекти и фирми се включиха в благотворителната кауза за подкрепа на семейството на Никол. Тя обедини всички училища от Хасково- деца, родители и учители помагаат за лечението на детето, като и по време на големия образователен форум „Панорама на професиите“ гимназистите също събираха дарения.

Благотворителен футболен турнир организират жителите на село Конуш. Той ще се проведе на 29 юни, по време на традиционния събор.


Община Хасково съдейства и подкрепя всички благотворителни граждански акции, които обединяват хората с добри сърца от града ни, за да помогнем заедно да се върне усмивката на лицето на малкото момиченце, коментират от местната администрация.


Всички събития, организирани от Община Хасково, ще бъдат посветени на благотворителната кампания в помощ на 8-годишната Никол. През този месец предстоят фестивалите „Театър, обичам те!“, „Сцена на края на града“, а в началото на юли „Хасково рок 2024“, които събират многобройна публика, която вярваме, също ще подкрепи каузата #ЗаНикол, допълват от общината.


Дарения може да направите и по сметката на майката Никол:
ЦКБ АД
IBAN BG92CECB979010D3860400
Ирина Иванова Георгиева
BIC CECBBGSF