Благотворителен базар със свои прочетени детски книжки започнаха днес съученици на 8-годишната Никол от хасковското ОУ „Климент Охридски“, за да помогнат на момиченцето с тежката диагноза малигнен солитарен фиброзен тумор.


Благотворителните базари са разположени на три места в Хасково-  пред сградата на театъра, до старата часовникова кула на пл. Атлантически  и на пл. Свобода.

Никол е второкласничка в ОУ „Климент Охридски“ и обича да играе с приятелите си, да рисува красиви рисунки, да кара колело,да прекарва време с по-малкото си братче и да облича куклите си в красиви роклички. Неотдавна, след ходене по множество лекари, родителите й чуват тежката диагноза малигнен солитарен фиброзен тумор. Никол не може да продължи да ходи на училище. След консултации и препоръки намират клиника в Турция, която предлага лечение за този вид тумор. Не губят надежда и заминават с вярата, че могат да спасят детето си. Лечението обаче, е изключително скъпо и семейството не разполага с необходимите средства. Затова се обръщат за помощ към всички хора с добри сърца, които биха могли да помогнат. И в момента те са заедно с момиченцето в Турция, а средствата им са на изчерпване. Кампанията е означена, като спешна в дарителската платформа, където до момента са събрани 23 043.93 EUR от 988 дарители, като непрекъснато се увеличават и ще продължи още два дни.

На апела за помощ сред първите откликнали в Хасково са съучениците на Никол от ОУ „Климент Охридски“, които също призовават хората с добри сърца да откликнат и дарят според възможностите си.


Как и вие можете да помогнете и дарите за 8-годишната Никол вижте ТУК