Полицейското насилие и фигурата на вътрешния министър Калин Стоянов, теми, които противопоставят некоалиционните партньори, отново станаха повод за коментар в кулоарите на парламента.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ водят война със Стоянов, защото не им е позволил да безчинстват на изборите.

А от ДПС не разбират защо се предлага създаването на временна комисия за полицейското насилие. Според Делян Пеевски, ако от ПП-ДБ искат да закрият полицията, трябва да внесат проектозакон.

От ДПС и ГЕРБ отново коментираха чий министър е Калин Стоянов и полицейското насилие на протеста в четвъртък.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че са против създаването на анкетна комисия за полицейското насилие, каквато предлагат от ПП-ДБ.

Пеевски обяви, че от ДПС ще внесат предложение за анкетна комисия, която да разследва случващото се в Министерството на електронното управление

На въпрос чий министър е Калин Стоянов, Пеевски коментира:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заяви, че Калин Стоянов е бил предложен за вътрешен министър от „Продължаваме промяната – Демократична България“, а те са се съгласили.  При сглобяването на кабинета, Борисов е заявил, че министърът трябва да е експерт и отдалечен от всички.

Той уточни, че подкрепя създаването и на двете анкетни комисии – за полицейското насилие и за случващото се в Министерството на електронното управление. По думите му тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността.

„Аз не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения“.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм