"Парламентарни избори сега не са добър вариант за държавата", коментира Делян Пеевски, но уточни, че ДПС е готова и за предсрочен вот. Коментарът му дойде в отговор на заявената готовност от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се проведат нови парламентарни избори 2 в 1, в случай, че ПП-ДБ продължат да настояват за поста на външен министър.

"Този вариант не е добър за страната. За ДПС е добре. ПП- ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва каквото поискат и както поискат и да се научат, че писаните неща трябва да се спазват", заяви председателят на ПГ на ДПС.

"Призовавам да седнат заедно партиите, които са направили това правителство. Всичките министерства са на ПП, премиерът е на ПП. Г-н Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство", коментира Пеевски.

Според него ПП-ДБ трябва да се овладеят и да разберат, че не може да се случва, каквото поискат и както поискат. 

"Не мога да разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата. Просто трябва да седнат, да се успокоят и да продължат това евроатлантическо общество", допълни той.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм