ГЕРБ няма да отстъпи от позицията си за поста на външен министър след ротацията и лидерът на ГЕРБ е готов да предложи избори 2 в 1.  Това заяви самият той пред журналисти, в случай, че ПП-ДБ "прекрачат червената линия".

"Потресен съм от вчерашното изказване на акад. Денков, който искаше външното министерство да не чува гласа на България, на правителството, на народа, а вместо това искаше да се чува вашето мнение, гласът на ПП. Сега, като сте там Василев, Румен Радев, Богданов - само министри на ПП. Чий глас чуват там?", запита Борисов

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че външно министерство трябва да бъде при тях, а всички останали министерства и областни управители при ПП-ДБ.

"Ние какво сме се доверили на вас да чувате гласа на правителството?", обърна се към журналистите лидерът на ГЕРб и продължи: "Гласът на ПП ли ще се чува 10 дни в Америка или гласът на държавата и правителството?" 

Той коментира, че щом оглавяването на министерството на външните работи е червената линия за ПП-ДБ, единствено може да предложи предсрочни избори две в едно заедно с вота за европейски парламент.

"Кирил (Петков - бел.ред.) няма смисъл да идва, вкарах го в парламента. Последното, което съм предприел към него е законът за плажовете, а сега (Николай - бел. ред.) Нанков го вкара като извънредна точка. Няма какви преговори да се водят повече! Докато те приемат министерствата като излаз да се чувало какво прави ПП, ние разбрахме и чухме тяхната червена линия – или външно, защото трябвало ПП да се показват, защото нямало да се показват, или всичко друго се чупи. Щом има такава червена линия – разбираме ги, единственото, което можем да предложим разумно е, поне изборите да са 2 в 1, за да не харчим пак 300-400 млн. Не се ли случи ротацията, това ще се случи впоследствие".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм