Полицай, който беше разобличен като един от най-бруталните сексуални престъпници във Великобритания, беше вкаран в затвора за най-малко 30 години, информира Sky News.

48-годишният Дейвид Карик беше обявен за "чудовище", извършил "серия от насилствени и брутални сексуални престъпления" срещу 12 жени в продължение на почти две десетилетия.

Полицай се призна за виновен за 24 изнасилвания и куп други престъпления (снимки)

Карик беше мълчалив, докато четяха присъдата му. Съдията Джъстис Чима-Граб каза, че е съгласна с прокуратурата, че случаят не заслужава доживотна присъда без право на замяна, въпреки "огромната сериозност" на престъплението.

Доживотна присъда без право на замяна би означавала, че той никога няма да отговаря на условията за условно освобождаване. При присъдата на Карик обаче, той ще може да кандидатства за условно освобождаване след като излежи поне 30 години затвор.

Уволниха полицайка, имала връзка с шестима колеги (снимки)

Жертвите описаха в съда как са били изнасилвани, контролирани и унижавани от Карик, за когото се страхували, че е твърде „влиятелен“, за да понесе отговорност за престъпленията си.

Опитът за самоубийство на Карик бил „реакция на самосъжаление към съдебното производство“

Съдия Чима-Граб каза по време на присъдата, че Карик е бил преместен в болница, докато е бил в ареста, след като е извършил „умишлен опит“ да се самоубие. Тя добави, че опитът за самоубийство е "реакция на самосъжаление" към "срама", който Карик изпитва от съдебното производство срещу него.

Протести: Иракчанин уби дъщеря си, дръзнала да избяга, след като била изнасилена от брат си (видео и снимки)

Бившият служител на полицията се призна за виновен по 49 обвинения - включително 24 за изнасилване - обхващащи общо 85 престъпления.

По време на произнасянето на присъдата съдията каза: „Тези присъди представляват грандиозно падение за човек, натоварен с отговорността да спазва закона и упълномощен да го прави дори до степента да носи огнестрелно оръжие в себе си. Зад публичния образ на коректност и надеждност, вие сте се възползвали чудовищно от жените, въвлечени в интимни отношения с вас”.

След спор за лаптоп: Инфлуенсърка уби баща си и намушка сестра си, докато спят

„Вие нагло сте тормозили и насилвали сексуално много жени, някои от които едва сте познавали. Държали сте се така, сякаш сте недосегаем. Били сте смели и на моменти безмилостни, вярвайки, че нито една жертва няма да преодолее срама и страха си, за да ви докладва.

Съдията каза още, че Карик представлява "висок риск” за обществото.

„Починало е от глад и бой“: Екзорсисти убиха 4-годишното си дете

„Сигурна съм, че представлявате сериозна опасност за жените, които биха могли да бъдат подведени да останат насаме с вас“, добави тя.

Карик е бил малтретиран от пастрок

Съдията разкри как Карик е говорил с пробационен служител за страдание от "травма от детството". Полицаят е израснал с родители, "които пият прекалено много" и разказал, че е бил малтретиран от втория си баща.

„Като възрастен вие самият сте злоупотребявал с алкохол“, каза съдията. Тя добави, че Карик е причинил "невъзвратимо опустошение" в живота на жените, които е изнасилил и малтретирал.

Полицай е обвинен в 8 сексуални престъпления, включително изнасилване

„Всички те са травмирани“, каза тя. „Вие оформихте живота им. Някои са с увредено психично здраве. Нямат доверие на полицията”.

Чудовищни престъпления

Карик използвал своя чар, за да "съблазнява и мами" жертвите си, а своето служебно положение – за да ги разубеди да се оплачат, обясни прокурорът Том Литъл .

През 2003 г. например Карик се представил на жена, която срещнал в бар, като "най-сигурния човек, с когото тя би могла да бъде"; после опрял оръжието си в главата ѝ и я изнасилил неколкократно.

Жена бе идентифицирана 52 години след убийството й (снимка)

Друга, с която се запознал в сайт за запознанства, го описа като "чудовище", щом се напие, или иначе казано през повечето време. Карик я наричал своя робиня и я карал да домакинства гола.

Още една жена разказа, че той я удрял с камшик, затварял я в гардероб и ѝ подсвирквал като на куче, защото била "негова собственост и трябвало да е послушна".

Върху някои от жените Карик е уринирал, затварял ги е голи в шкаф под стълбите в дома си и ги е наблюдавал от разстояние чрез камери, докато бил на работа.

Уволниха учителка, правила снимки за OnlyFans в училище (снимки)

На една от жертвите той изпратил своя снимка със служебното си оръжие, придружена с текст: „Не забравяй, че аз съм шефът“.

В показанията си жените посочиха, че се чувствали "хванати в капан" и вече нямали доверие в полицията.

Преди произнасянето на присъдата лондонската полиция поднесе отново извинения. "Той не е трябвало да бъде полицай", заяви заместник-комисар Барбара Грей.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм