В продължение на десетилетия следователите имаха безброй въпросителни за самоличността на жена, чието тяло беше открито в платнен чувал в пустинята на Аризона. Преди три дни най-накрая получиха отговор, съобщи "People".

„Момчето в кутията“. ДНК анализ разкри самоличността на дете, убито преди 60 години

Отделът за специални разследвания към офиса на шерифа на окръг Мохаве използва модерна технология, за да идентифицира далечни роднини на Колийн Райс, 40-годишна жена, израснала в Портсмут, Охайо, съобщиха служители на страницата си във Facebook.

СНИМКА: ОФИСЪТ НА ШЕРИФА НА ОКРЪГ МОХАВЕ / FACEBOOK

И докато това е огромен пробив на 52-годишно разследване, все още има много други въпроси за решаване. Тялото на Райс е открито на 23 януари 1971 г. близо до черен път на около 2 мили източно от американска магистрала 93. Тялото й е било в чувал, който е бил вързан отгоре с бяло памучно въже, съобщиха служители.

„Как да скрием труп“: Ужасяващи търсения в Google от съпруг на изчезнала жена (видео и снимки)

"Тя тежеше около 60 килограма. Беше облечена в многоцветна блуза с дълъг ръкав, черна жилетка с дълги ръкави и изгорени оранжеви еластични панталони. Носеше чифт черни кожени ботуши и нямаше никакви бижута по тялото си", разказват следователите.

Десетилетия наред това беше всичко, което служителите знаеха за жената, известна преди като Джейн Доу.

През 2022 г. офисът на шерифа си партнира с Othram Inc, за да тества нейната ДНК. Отделът плати 1000 долара и поиска от обществеността да финансира останалите 6500 долара.

Джулия Робъртс откри, че всъщност не е Робъртс

Надеждата беше, че общността ще отвори сърцето си и ще помогне най-накрая да й даде име“, посочва отделът в съобщението си. Делото беше финансирано за пет дни.

На 23 януари, след 52 години неизвестност, тя получи име и някои подробности за живота й бяха разкрити. Райс е родена на 17 март 1931 г. Тя е омъжена за Уилям Дейвис в Охайо. Не е известно дали е имала деца, но властите са научили, че е била отчуждена от семейството си.

Три държави от ЕС разследват зловещо убийство

Продължава разследването на заподозрения и/или заподозрените, отговорни за нейната смърт“, заявиха служители. 

MCSO продължава да търси съдействието на обществеността, за да предостави всякаква информация, която може да има за по-късните години от живота на жертвата“, призоваха те.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм