Повече от шест десетилетия след като момче беше намерено мъртво в кутия във Филаделфия, следователите са идентифицирали детето с помощта на ДНК, съобщи полицията, цитирана от CNN.

В случая, който ще стане известен като „Момчето в кутията“, детето е открито увито в одеяло в картонена кутия на 25 февруари 1957 г. в гориста местност на Sевероизточна Филаделфия, според Националния център за изчезнали и експлоатирани деца.

Потвърдено: Трупът, открит на плаж в Гърция е на българка

Момчето имало няколко белега по тялото, а косата му наскоро била остригана, казаха от центъра. Момчето, за което се предполага, че е на възраст между 4 и 6 години, изглеждало недохранено, според центъра.

Реконструкция на лицето от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца показва как може да е изглеждало момчето.

Въпреки многобройните опити за идентифициране на детето през годините, самоличността на момчето остава загадка. Чрез детективска работа и ДНК анализ полицията най-накрая успя да идентифицира детето“, каза полицейското управление във Филаделфия в съобщение за медиите във вторник.

От полицията все още не съобщават името на момчето.

Ранен загуби четири литра кръв след удар с нож. Нападателят: Желая му здраве

Случаят е най-старото неразкрито убийство във Филаделфия, според полицията, която все още издирва убиеца на детето. Има награда от 20 000 долара за информация, водеща до арест и осъждане по случая.

Градските власти организират пресконференция на 8 декември, за да обсъдят новото развитие. Полицейският комисар на Филаделфия Даниел Аутлоу, заедно с градския съдебен лекар и ръководителя на отдела за убийства на полицейското управление, ще присъстват, за да споделят информация, се казва в съобщението.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм