Служител на лондонската полиция се призна за виновен в поредица от сексуални престъпления, включително 24 изнасилвания, предаде "Sky News". Дейвид Карик ​​призна престъпленията си, когато се яви в лондонския Southwark Crown Court в понеделник.

Уволниха полицайка, имала връзка с шестима колеги (снимки)

48-годишният мъж е обвинен в 49 престъпления срещу 12 жени за период от 18 години.

Престъпленията включват 24 изнасилвания, както и обвинения във фалшиво лишаване от свобода, непристойно нападение и притежание на огнестрелно оръжие с намерение да предизвика страх или насилие.

Дисциплинарно производство срещу полицайка, вдигнала скандал на Златна рибка

Карик се присъединил към полицията през август 2001 г. и служил в парламентарното и дипломатическо командване на силите от 2009 г.

Ролята на въоръжения служител включвала охрана на парламентарни, правителствени и дипломатически сгради. Той е отстранен през октомври 2021 г.

Снимки: Facebook

Оставиха в ареста младия полицай, превозвал 31 мигранти в товарен бус

Помощник-комисар Барбара Грей, ръководителят на полицията, заяви, че престъплението на Карик е „безпрецедентно в нашите среди“ и се извини на жертвите, че не са го отстранили по-рано.

Трябваше да забележим неговия модел на обидно поведение и тъй като не го направихме, пропуснахме възможностите да го отстраним от организацията“, каза тя.

Уволниха полицаи, свързани с катастрофите на Околовръстното и „Черни връх”

Наистина съжаляваме, че възможността да продължи да използва ролята си на полицай може да е удължило страданието на жертвите му", добави Грей.

Във вторник трябва да се проведе изслушване за неправомерно поведение в отсъствието на Карик.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм