МВР съобщи резултатите от проверките на свои служители във връзка с две тежки катастрофи, случили се в София – на Околовръстното, при която загина един човек, и на бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени, съобщиха от ведомството.

За първия случай заради тежки нарушения на служебната дисциплина са уволнени двама униформени. По втория казус още двама полицаи ще се простят с постовете си, а на други 38 са наложени дисциплинарни наказания.

Прокуратурата обвини двама полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното в София

Във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“, за която подсъдим е Георги Семерджиев, са наказани с уволнение двама служители на 4-о районно управление – командир на отделение и полицай от сектор „Охранителна полиция“.

По-рано беше освободена от длъжност и полицайката от Първо районно управление Симона Радева, която бе разпитана по време на делото за това дали е помагала на Семерджиев.

Адвокат изнесе нови факти за опит да бъде укрит Семерджиев

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 служители на СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

По отношение на катастрофата на Околовръстното, за която е обвинен Димитър Любенов, са уволнени двама служили от столичната дирекция на МВР – командир на отделение и старши полицай. При инцидента загина френски гражданин, а двама други бяха ранени. В момента Любенов се намира в ареста.

Адвокат за казуса „Семерджиев“: Има несъответствие в показанията за катастрофата

В края на декември от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати няколко обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата. Те са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм