Скандални факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе пред БНТ адвокатът на семейството на загиналата в катастрофата на бул. "Черни връх" Хариет Стефанович.

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева - Мирослав Якимов, който е полицай в 4-то РПУ не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата.

Адвокат за казуса „Семерджиев“: Има несъответствие в показанията за катастрофата

Според адвокат Пламен Георгиев, показанията на Радева противоречат на доказателства по делото.

„Неверни са твърденията пред съда на бившата полицайка Симона Радева, че ден по-късно е научила от медиите, че Семерджиев е причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта“, твърди адвокат Пламен Димитров.

Полицайката Симона Радева се яви в съда по делото срещу Семерджиев

Тя каза, че не е знаела, че Георги Семерджиев е катастрофирал, което не е вярно, въпреки че не са дадени към този момент показанията на нейния приятел Мирослав Якимов. Същият е заявил в досъдебното производство, че след като става ПТП-то са били изпратени там. Той се приближава до автомобила, разпознава автомобила, че е на Семерджиев по черните джанти и звъннал на Симона Радева да ѝ каже: "Май Георги направи голяма беля", допълва адвокатът.

В този момент с личния си автомобил Радева е пътувала към автомивката на Семерджиев и е минала покрай катастрофата. Пред съда твърди, че по молба на Семерджиев натоварила в колата си стълба, която закарала до кооперацията, в която той живее, но не знае за какво е била необходима тази стълба.

Започна разпитът на свидетели по делото срещу Георги Семерджиев

Съдът ѝ показа снимки от охранителни камери как тя слага и държи стълбата подпряна на кооперацията, където живее Семерджиев“, споделя Пламен Димитров.

На мястото на катастрофата са изпратени първо полицаи от 4-то районно, което се намира съвсем близо. Сред тях е и Мирослав Якимов, много близък приятел на Симона Радева. Оказва се, че на място имало свидетел, който е видял как Семержиев напуска мощния си автомобил след жестокия сблъсък.

Отложиха делото срещу Георги Семерджиев (обновена)

Отново в показанията на Мирослав Якимов, той твърди, че запазвайки местопроизшествието към тях се е приближил някакъв доста висок мъж с много дълга коса, който е заявил, че живее в близост и е видял през неговата тераса как тича в посока, там от другата страна има една фирма "Гимен". И странно е, че те не са му снели данните“, казва още адвокатът.

На този етап не е ясно защо Якимов не е изпълнил задължението си да запише данните за самоличността на този свидетел и да го инструктира да изчака разследващите, пред които да разкаже какво е видял. Според свидетелските показания на военния прокурор Адарберт Кръстев и полицаи от СДВР пък пипали телефоните в автомобила на Семерджиев и така установили, че те са негови.

Ясен Тодоров: Семерджиев може да получи до 30 години затвор

Кои са били тези полицаи, които са пипали телефоните в колата и веднага са разпознали, че това е Семерджиев. Значи и те са го познавали“, допълва  още Пламен Димитров.

Дисциплинарните производства в МВР срещу полицаите, за които има данни, че са покровителствали Семерджиев продължават и още не е ясно дали ще бъдат наказани.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм