Делото срещу Георги Семерджиев, предизвикал тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх", при която през лятото загинаха две млади жени, трябваше да започне днес на 29 ноември, предаде БГНЕС.

Разпоредителното заседание обаче се отложи за 12 декември от 14.00 ч. Причината е постъпила молба от адвоката му, че за 29 ноември е призован по дело във Видин, което е станало преди уведомяването му за това заседание, съобщиха от съда.

Ясен Тодоров: Семерджиев може да получи до 30 години затвор

Семерджиев трябва да отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г.

Психиатричните експертизи доказват, че Семерджиев е вменяем и може да понесе отговорността си. Мъжът може да бъде осъден на до 20 години затвор. 

Две от петте обвинения срещу Семерджиев са за престъпления от 10-ти юни – около месец преди фаталната катастрофа на бул. Черни връх. Наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев обясни, че тогава мъжът е шофирал след употреба на наркотици, с превишена скорост, затъмнени прозорци и фалшива швейцарска шофьорска книжка. 

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу Георги Семерджиев

Семерджиев сменил номерата на колата си с фалшиви немски табели. Останалите 3 обвинения са по случая с тежката катастрофа, отнела живота на двете момичета. Прокурор Железчев припомни обстоятелствата – Семерджиев отново сяда зад волана след употреба на наркотици, в подлакътника си държи метафметами, кара със 166 км/час и влиза на червен светофар в кръстовището и удря такси.

След удара Семерджиев избягал на боси крака от мястото на катастрофата. В колата му намират дясната му обувка, наркотика, телефона и личните му документи. ДНК експертиза доказва, че те са негови. 

Казусът „Семерджиев“: 38 хиляди лева са разноските по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Катастрофата стана причина и за сътресения в МВР с обвинения за покровителства над Семерджиев. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм