Началниците на кралската сигурност наредиха проверка на безопасността на краля поради опасения, че коледната му разходка може да бъде засегната от протести, предаде "Mirror".

Този ход идва след поредица от инциденти напоследък, включително хвърляне на яйца по Чарлз.

Английската банка показа първите банкноти с лика на крал Чарлз III (снимки)

Докато кралят се готви да поздрави обществеността в Сандрингам по Коледа сутринта, източник каза:

Това не е само за хората, които хвърлят яйца. Всички са напълно наясно, че може да бъде много по-лошо. Очакваме го.

Началниците на кралската охрана засилват сигурността около краля тази Коледа след поредица от публични протести през последните седмици.

Те наредиха спешна проверка на безопасността му поради опасения, че традиционната му празнична разходка може да бъде помрачена от нови инциденти.

Първата коледа без Елизабет II: Кои традиции ще спази британското кралско семейство?

Полицията и служителите за защита ще бъдат в повишена готовност, докато кралят и кралицата поздравяват хората на Коледа, след като посетят църквата в Сандрингам, Норфолк.

Подсилването на сигурността идва, след като Чарлз беше нападнат от активисти, хвърлящи яйца по време на среща с обществеността по време на посещения в Йорк и Лутън.

Твърди се, че един мъж е влязъл в замъка Уиндзор със зареден арбалет миналата Коледа.

Страх за сигурността на краля: Ново нападение с яйца срещу Чарлз III (видео)

Източник, запознат с фактите, твърди, че полицейските началници са „загрижени“ за възможността от нови безредици.

Пълномащабна проверка е налице, за да се уверим, че правилните процедури за евакуация са подготвени.

Кралският и ВИП изпълнителен комитет на полицията, отговарящ за сигурността, се срещна, за да преоцени плановете за евакуация на краля и Камила, ако отново станат обект на публични нападения.

Представители на двореца също проведоха спешни разговори.

Бившият главен суперинтендант на метеорологичната полиция и ръководител на звеното за кралска защита Дай Дейвис, информира:

„Това е мръсна игра“: Принц Хари и Меган Маркъл с нови разкрития за кралското семейство

Трябва да защитаваме правото на мирен протест, но всички служители и техните началници трябва да са съсредоточени. Няма магическо решение за този модел на атаки или протести, но разузнаването и стратегиите за излизане от тях са най-важният фактор."

Инцидентите с яйцата показват уязвимостта на кралските особи. Ключът е да се гарантира, че тези инциденти няма да се развиват спираловидно", добави той.

Забраниха на студента, замерил с яйца крал Чарлз III, да носи яйца на обществени места

На 17 септември протестиращ се изправи срещу краля относно покачващите се цени.

Той извика: „Чарлз, докато се мъчим да отопляваме домовете си, трябва да платим за твоя парад. Данъкоплатецът плаща £100 милиона за вас и за какво?

Офицерите, охраняващи краля и кралицата, бяха критикувани след инцидента в Йорк на 9 ноември, когато протестиращ успя да хвърли четири яйца, разминавайки се на косъм с кралските особи.

“Тази страна е построена върху кръвта на роби”. Мъж замери Чарлз с яйца (видео)

Активистът на Extinction Rebellion Патрик Телуел ще се яви пред магистратите в града на 20 януари по обвинение в нарушение на обществения ред. В Лутън на 6 декември Чарлз беше мишена на друг инцидент с хвърляне на яйца, когато поздравяваше граждани.

Джасвант Сингх Чайл, 20-годишен от Саутхемптън, трябва да бъде изправен пред съда по Закона за предателството през следващата година, обвинен в намерение да нарани покойната кралица заради предполагаемия инцидент с арбалет.

Протестиращи хвърлиха торта върху восъчна фигура на крал Чарлз III (видео)

Източници казват, че кралското семейство ще бъде обект на нови протести, тъй като Великобритания се бори с политически вълнения и кризата с разходите за живот.

Очаква се всички висши членове на кралското семейство да се присъединят към кратката разходка заедно с краля и кралицата от Сандрингам до църквата Света Мария Магдалена.

Когато крал Чарлз III бил на 40, плюшеното му мече си имало камериер

Принцът и принцесата на Уелс трябва да пристигнат с децата си Джордж, Шарлот и четиригодишния Луис, които за първи път ще се присъединят към годишната публична среща и поздрав. Няколкостотин души ще присъстват на събитието.

От Бъкингамският дворец заявиха, че няма да коментират въпроси, свързани със сигурността.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм