Мъж е арестуван по подозрение за нападение, след като според съобщения, цитирани от BBC (Би Би Си), е било хвърлено яйце по крал Чарлз Трети. 

Предполагаемият инцидент е станал, докато крал Чарлз е бил на разходка в центъра на град Лутън във вторник.

„Това е мръсна игра“: Принц Хари и Меган Маркъл с нови разкрития за кралското семейство

Полицията в Бедфордшир съобщи, че мъж на около 20 години е бил задържан и е в ареста.

Монархът беше заведен далеч от тълпите от служителите по сигурността, преди да продължи да се среща с представители на обществеността.

Забраниха на студента, замерил с яйца крал Чарлз III, да носи яйца на обществени места

Много от тези, които поздравиха крал Чарлз в кметството на Лутън, му пожелаха „Весела Коледа“, а някои бяха донесли подаръци, които да му дадат.

Кралят се срещна и с лидери на общността, включително от Обществото на Гана, Кралския британски легион и футболната академия на Лутън Таун, както и официално откри храма Гуру Нанак Гурдвара.

Първа Коледа без Елизабет II: Как празникът ще бъде отбелязан от кралското семейство?

По-късно кралят се качи на DART (Direct Air-Rail Transit) - нов транспорт до летището, който ще свързва хората, пътуващи от гара Luton Airport Parkway до терминала.

Първият знак, че нещо неочаквано ще се случи, беше когато кралят внезапно бе отделен от тълпата от екипа си по сигурността. Това се случи по време на една от разходките със запазената марка на крал Чарлз - приятелски, отблизо, с много ръкостискания и море от мобилни телефони.

“Тази страна е построена върху кръвта на роби”. Мъж замери Чарлз с яйца (видео)

"Имаше някакво вълнение в тълпата, което изглежда предизвика страх за сигурността на краля. Стоях само на няколко крачки, никой не крещеше и не изглеждаше, че нещо е хвърлено по краля. Няколко мига по-късно разходката започна отново през площада. Повечето от хората, чакащи да го видят, няма как да знаят, че се е случило нещо", пише кралският кореспондент на Би Би Си Шон Кафлан.

Дори тези разходки да са истински кошмар за екипа по сигурността на краля, те изглежда са нещо, на което той наистина се наслаждава.

Протестиращи хвърлиха торта върху восъчна фигура на крал Чарлз III (видео)

"След кратко пиене на чай и подписване на книга в кметството - със собствената си химикалка, а не с предоставена - той се върна за още няколко ръкостискания с тълпата отвън. В един студен ден хората се стопляха с него", пише още кореспонеднтът на Би Би Си.

Този инцидент идва само седмици след като 23-годишен студент беше арестуван заради хвърлени яйца по краля и кралицата по време на посещението им в Йорк.

Когато крал Чарлз III бил на 40, плюшеното му мече си имало камериер

Кралската двойка току-що беше пристигнала в града на 9 ноември, за да открие статуя в чест на покойната кралица Елизабер Втора в Йоркската катедрала, когато бяха хвърлени четири яйца, нито едно от които не успя да уцели краля или кралицата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм