Мъж беше задържан от полицията, след като започна да хвърля яйца по крал Чарлз и Камила, кралицата консорт, по време на разходка в Йорк.

Няколко полицаи бяха видени да ограничават заподозрения на земята зад временна ограда, поставена в бар Micklegate в града за посещението на краля в сряда.

Нов монограм на Камила беше представен от Бъкингамския дворец

Кралят и кралицата бяха посрещнати в Йорк от градските лидери, когато протестиращ хвърли три яйца по тях, но не улучи. 

Човекът е бил чут да крещи „тази страна е построена върху кръвта на роби“, докато е бил задържан от около четирима полицаи.

Други хора от тълпата започнаха да скандират „Бог да пази краля“ и „Засрамете се“ към протестиращия.

Коронацията на крал Чарлз III ще е национален празник във Великобритания

Чарлз и Камила са на посещение в Йоркшир в сряда, за да изпълнят редица ангажименти. Те бяха в Йорк, за да присъстват на откриването на статуя на кралица Елизабет II, първата поставена след нейната смърт.

Във вторник беше представен новият шифър на Камила. Дизайнът е на професор Юън Клейтън и съчетава инициалите на Камила (на английски) "C" и "R" за Regina - латинската дума за кралица. Ще се използва върху лични бланки, картички и подаръци.

Новият британски крал: Опечален съм от смъртта на майка си

Бъкингамският дворец добави, че новият символ ще бъде използван на кръста на кралицата консорт, който тя ще положи в мемориалната градина “Field of Remembrance” в четвъртък в Уестминстърското абатство.

През септември дворецът разкри новия шифър, който ще бъде използван от крал Чарлз III, избран лично от него от набор от проекти.

Шифърът на крал Чарлз ще се използва от правителствени служби и върху държавни документи и пощенски кутии. Но няма да има внезапна промяна на пощенските кутии. 

Новата титла на Камила: Каква е разликата между кралица и кралица-консорт?

Почти 70 000 от сегашните пощенски кутии, около 60% от общия брой, датират от управлението на кралица Елизабет II. Но все още има кутии в употреба от управлението на кралица Виктория, Едуард VII, Джордж V и VI и оригиналните шифри остават, докато кутиите не трябва да бъдат сменени.

Новината за шифъра на кралицата консорт идва, след като министър-председателят Риши Сунак потвърди, че в Обединеното кралство ще има допълнителен празник, за да се отбележи коронацията на крал Чарлз III на 8 май 2023 г.

Крал Чарлз ще бъде коронясан два дни по-рано. Кралицата консорт ще бъде коронясана на същата дата на подобна, но по-скромна церемония.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм