След като кралица Елизабет II почина вчера, Великобритания си има крал - Чарлз III, а съпругата му Камила става кралица-консорт.

Двойката се жени през 2005 година, когато и двамата са вече разведени.

След 70 години Великобритания ще има нов крал - Чарлз III

Години наред каква ще бъде титлата и статута на Камила оставаше под въпрос. Връзка между тях двамата има от младините и продължава, въпреки факта, че Чарлз се жени за Даяна, а Камила се омъжва за Андрю Паркър Боулс.

Лицата на Кралица Елизабет II Дори самата Даяна преживе говори за аферата на Чарлз с Камила „в тази връзка сме трима“. Въпреки че Чарлз и Камила сключват брак през 2005 година, фактът, че тя е разведена, поражда негативни настроения в обществото. 

Новият британски крал: Опечален съм от смъртта на майка си

Каква е разликата между титлите?

Съпругата на управляващия монарх обикновено е известна като кралица-консорт. Кралицата е пряк наследник на престола, като след встъпването си в управление, тя упражнява власт. 

Какви са задълженията на кралицата-консорт?

Както при първата дама на САЩ, няма длъжностно описание, официални задължения или заплата, но има високи очаквания от обществеността. Работата на кралицата-консорт е да подкрепя краля по всякакъв начин.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън също получиха нови титли - сега те ще бъдат херцог и херцогиня на Корнуол и Кеймбридж. Според акаунтите в Туитър те приели титлите, принадлежи на Чарлз и съпругата му Камила Паркър-Боулс.

Промени се наблюдават и при децата на Хари и Меган, които след смъртта на кралицата официално се считат за принц и принцеса.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм