Тази година Коледата на кралското семейство на Великобритания ще изглежда доста по-различно. След смъртта на кралица Елизабет II през септември, фамилията за първи път ще отбележи празника без любимия си матриарх, пише Darik Business Review.

Възкачилият се на трона Чарлз III планира да направи няколко промени в празничните традиции на Уиндзор.

Къщата за гости на крал Чарлз III в Трансилвания

Ето всичко, което трябва да знаете за коледните планове на кралските особи, представено от Architectural Digest:

Семейството ще празнува в Сандрингам

Крал Чарлз продължава обичана традиция, като събира семейството си в Sandringham House - селското имение на кралицата в Норфолк. Кралското семейство празнува в Сандрингам от 1988 г. насам.

Най-добрите коледни базари в Европа за 2022 г.

Заради пандемията това е първата Коледа в Сандрингам от две години, тъй като покойната кралица остана в Уиндзор през 2020 и 2021 г.

В списъка с гости може да има изненадващо допълнение

Към краля ще се присъединят най-близките членове на семейството му, включително кралица Камила, принцът и принцесата на Уелс и техните деца.

Едно неочаквано допълнение към списъка с гости може да бъде бившата съпруга на принц Андрю - Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк. Известна още като Фърги, тя беше изключена от коледните тържества на фамилията през 1992 г., когато с принца се разделиха със скандал.

“Брат ми ми крещя, баща ми каза неверни неща”. Принц Хари с нови разкрития за разцеплението

Daily Mail обаче съобщава, че кралят може да покани херцогинята, заедно с нейните дъщери и техните семейства.

Чарлз ще запише предварително първото си коледно обръщение

Според Hello!, кралят ще запише предварително коледното си обръщение към Британската общност, продължавайки традицията, започната от неговия прадядо Джордж V през 1932 г.

Това ще бъде първото телевизионно обръщение на крал, тъй като изказванията на предишния крал Джордж VI се предават по радиото.

Уилям и Кейт публикуваха семейната коледна картичка

Очаква се крал Чарлз да отдаде почит на покойната си майка в речта, която ще бъде излъчена на Коледа. В минали години семейството се е събирало, за да гледа предаването, но се твърди, че кралят иска да наруши тази традиция.

Кралският експерт Джени Бонд казва за OK!, че семейството няма да гледа обръщението, а вместо това ще се отдаде на почивка.  

Коледното дърво вече е на мястото си

Празничната украса в кралските резиденции е в ход. В началото на ноември голяма коледна елха е поставена в двора на Сандрингам. На кралица Шарлот се приписва въвеждането на немския обичай на коледната елха във Великобритания през 18 век, докато принц Алберт популяризира елхата в средата на 19 век.

Принц Хари в Netflix: Излъгаха, за да защитят брат ми

Коледарските песни са на дневен ред

Кралят и кралицата ще присъстват на втория годишен концерт Royal Carols: Together at Christmas. Събитието ще се състои на 15 декември в Уестминстърското абатство, като домакин е принцеса Кейт.

Тазгодишният концерт ще почете кралица Елизабет II и ще бъде излъчен по телевизията на Бъдни вечер.

Семейството вероятно ще посети църквата "Св. Мария Магдалена" в Норфолк

Кралската коледна разходка е една от най-ценните семейни традиции. На Коледа семейството тръгва пеша от Сандрингам до църквата „Св. Мария Магдалена“ в Норфолк, за да присъства на сутрешната служба и да поздрави местните.

Чарлз III показа първата коледна картичка като монарх

Църквата датира от 16 век и е посещавана от кралица Виктория. Като се има предвид, че крал Чарлз наследи титлата Върховен защитник на англиканската църква, изглежда много вероятно семейството да възобнови разходката до „Света Мария Магдалена“ тази година.

Семейството ще отвори подаръците на Бъдни вечер

Обичай е кралското семейство да си разменя подаръци на Бъдни вечер. Източник от двореца потвърждава пред Daily Beast, че тази кралска коледна традиция ще продължи.

Принц Хари: С Меган се запознахме в Instagram

Хари и Меган вероятно няма да присъстват

Въпреки че бяха в Обединеното кралство за погребението на кралицата, Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, и техните деца Арчи и Лилибет вероятно няма да бъдат в Сандрингам.

Според Daily Mail, семейство Съсекс има постоянна покана, но е съмнително, че ще присъства, като се има предвид напрежението, произтичащо от новия документален филм на двойката за Netflix и мемоарите на принц Хари, които трябва да излязат през януари.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм