Те с радост излъгаха, за да защитят брат ми, никога не пожелаха да кажат истината, за да защитят нас“, казва принц Хари в най-новия трейлър за поредицата за Хари и Меган в Netflix, пише Би Би Си.

Преди втората половина на поредицата, трейлърът показва как двойката казва защо се е оттеглила от кралските задължения.

„Любимите ни хора искат да прекараме Коледа добре“: Защо принц Хари се облече като Спайдърмен

„Не ме хвърляха на вълците, а хранеха вълците с мен“, казва Меган.

Принц Хари обвини "институционалния газлайт".

Има обаче известно объркване относно най-противоречивия и грабващ заглавията момент в трейлъра, с позоваването му на лъжа, за да бъде защитен принц Уилям.

Принц Хари: С Меган се запознахме в Instagram

Коментарът на принц Хари е: „Те с радост излъгаха, за да защитят брат ми“, но без да казва кои са „те“ или контекста, в който принц Уилям е бил защитаван.

На фона на Бъкингамския дворец, една версия на трейлъра обвинява „те“ в лъжа, без да уточнява кой

В друга версия обвинението е насочено срещу "британските медии"

Друга версия на същия трейлър на Netflix обаче изглежда дава обяснение - с различно подзаглавие за същия коментар, който гласи: "Британските медии са щастливи да лъжат, за да защитят брат ми."

Гласът зад кадър не се променя, но може да подсказва, че контекстът ще бъде по-обобщена атака срещу пресата, а не обвинение срещу човек или кралското семейство.

Принц Хари и Меган Маркъл получиха награда за защита на човешките права

Netflix беше потърсен за отговор относно разликите в този ключов момент между двата трейлъра, единият в YouTube, а другият на уебсайта на Netflix.

По-късно версията на трейлъра в Netflix показа съобщение, че не е достъпна и след това изглеждаше свалена.

Меган и Хари споделят интимни подробности от връзката си в нов трейлър на Netflix

Тонът на последния трейлър предполага някои по-строги твърдения, след като първата половина на документалната поредица имаше по-малко "бомби" или конкретни разкрития от очакваното.

Трейлърът предлага обвинения за кампания срещу двойката, която ги застрашава и ги кара да се чувстват несигурни.

Казах: „Трябва да се махнем оттук“, казва принц Хари в трейлъра на последните три епизода, който ще бъде пуснат в четвъртък.

Страх за сигурността на краля: Ново нападение с яйца срещу Чарлз III (видео)

Чудя се какво щеше да се случи с нас, ако не бяхме напуснали“, казва принц Хари, който сега живее с Меган в Калифорния.

Меган говори за притеснения за сигурността и клип показва как принц Хари казва, че са били на „полет за свобода“, което предполага, че това е тяхното заминаване далеч от натиска, който са изпитвали около тях в Обединеното кралство.

В трейлъра се появява и Кристофър Бузи, който създаде технологична компания, която изследва злоупотреби и дезинформация в социалните медии. Той казва: „Те активно набираха хора за разпространение на дезинформация.

„Това е мръсна игра“: Принц Хари и Меган Маркъл с нови разкрития за кралското семейство

Има клипове на двойката, която се наслаждава на новия си живот на слънце, но принц Хари добавя: „За да преминете към следващата глава, трябва да завършите първата.

Бъкингамският дворец досега не е коментирал сериала на Netflix и не е отговорил на тези последни клипове.

Първа Коледа без Елизабет II: Как празникът ще бъде отбелязан от кралското семейство?

След толкова много шум, първите три епизода предизвикаха смесени отзиви от двете страни на Атлантика, с въпроси за това колко от информацията е нова.

Данните за публиката в Обединеното кралство в деня на старта на първата част от поредицата показват, че 2,4 милиона зрители са гледали първата част, вторият епизод е имал 1,5 милиона зрители през първия ден, а третата част е привлякла едва 800 000.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм