На 15 декември, четвъртък, излязоха оставащите епизоди от документалната поредица на принц Хари и Меган Маркъл за Netlix. 

В новите части херцогът и херцогинята на Съсекс разказват за срещата, свикана от покойната кралица Елизабет II, след като обявили намерението си да се оттеглят като висши работещи членове на кралското семейство през януари 2020 г.

Принц Хари в Netflix: Излъгаха, за да защитят брат ми

Принц Хари споделя, че след обявяването на решението им, искал да събере семейството, за да поговорят. "Защото това, което се случваше, което се разиграваше в публичното пространство, беше безумно. Тази среща беше отхвърлена", твърди той, като допълва, че веднага след като Меган Маркъл се връща в Канада, веднага било уговорено да има среща в Сандрингам.

"Представете си разговор, кръгла маса за бъдещето на живота ви. Когато залогът е толкова голям. И вие като майка, съпруга и мишена, в много отношения, не сте поканени да седнете на масата", обяснява херцогинята са Съсекс, цитиран от People.

Принц Хари: С Меган се запознахме в Instagram

Според принц Хари е било планирано Меган да не присъства на срещата.

След това той разкри някои събития, които са се случили по време на 90-минутната среща с кралица Елизабет, тогавашния принц Чарлз и принц Уилям в имението на монарха в Норфолк.

За да "обсъдят нещата", те се срещат на 13 януари 2020 г. - пет дни след като Меган и Хари публикуват изявлението си.

Принц Хари и Меган Маркъл получиха награда за защита на човешките права

"Имам толкова щастливи спомени от Сандрингам, там прекарвахме всяка Коледа, а тогава отидох там при съвсем различни обстоятелства", разказва Хари.

"Влязох със същото предложение, което вече бяхме направили публично. Но след като пристигнах там, ми дадоха пет възможности", добави Хари. "Първата „всичко без промяна“, петата "всичко извън“. На срещата избрах вариант три. "Наполовина вътре, наполовина вън“, тоест, да имаме собствена работа, но и да работим в подкрепа на кралицата", обяснява Хари, като допълва, че въпреки това, решението му е предизвикало реакция от страна на семейството, която не е била компромисна и е довела до това, че брат му Уилям му е крещял.

„Това е мръсна игра“: Принц Хари и Меган Маркъл с нови разкрития за кралското семейство

„Много бързо стана ясно, че тази цел не подлежи на обсъждане или дебат. Беше ужасяващо брат ми да крещи и да ми се кара, баща ми да казва неща, които просто не са верни, а баба ми да седи тихо и да приема всичко това. Нейната крайна цел или отговорност е институцията“, спомня си Хари.

"Хората около нея, които й казват, че това предложение или "тези двамата" биха се възприели като атака срещу институцията, тя следваше съветите им, които й даваха. Това беше наистина трудно“, продължи принца.

По думиte на Хари срещата "е завършила без никакъв затвърден план за действие".

„Любимите ни хора искат да прекараме Коледа добре“: Защо принц Хари се облече като Спайдърмен

"Те виждаха това, което искаха да видят, а не това, че става дума по-скоро за нас и може би за проблемите, които имаме. Най-тъжната част от това беше разцеплението, създадено между мен и брат ми, така че сега той е на страната на институцията. Част от това го разбирам, това е неговото наследство. До известна степен в него вече е вкоренено, че част от отговорността му е оцеляването и продължаването на тази институция“, разказва Хари.

През март 2020 г. херцогът и херцогинята на Съсекс участваха в последния кръг от кралски разходки, преди да се преместят в родния щат на Меган - Калифорния. Почти година по-късно, през февруари 2021 г., Бъкингамският дворец потвърди, че двойката няма да се върне към кралските си роли.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм