Уил Смит даде интервю за първи път след инцидента на Оскарите, когато удари водещия Крис Рок. Той описа вечерта като "ужасна нощ", информира Би Би Си.

В предаването "Дейли шоу с Тревър Ноа" той каза: "Тази нощ преминавах през нещо, разбирате ли?

Берлинале 2023: Стивън Спилбърг ще бъде удостоен с наградата „Златна мечка“

"Това изобщо не оправдава поведението ми", добави той. Смит допълни, че е имало "много нюанси и сложни моменти", но добави: "Аз просто си изгубих ума".

Смит нахлу на сцената на церемонията по връчването на наградите в Холивуд, след като Рок се пошегува с бръснатата глава на съпругата на Смит. Джейда Пинкет Смит страда от алопеция, която води до загуба на коса.

"Разбирам колко шокиращо е било това”, призна още актьорът.

Съдебни жалби бавят официалния развод на Анджелина Джоли и Брад Пит

По-рано той заяви, че съпругата му не го е молила да се изправи срещу Рок.

"Предполагам, че това, което мога да кажа, е, че просто никога не знаеш през какво преминава човекът срещу теб", каза той, без да уточнява какво има предвид.

Кевин Спейси ще бъде обвинен в още седем сексуални престъпления

Интервюто в късното американско телевизионно токшоу беше първият път, в който Смит участва в публичен разговор  относно нападението.

"Разбирам колко шокиращо е било това за хората... Не бях на себе си. Това беше ярост, която се е трупала в бутилките наистина дълго време", каза той пред Ноа.

"Това беше ужасна нощ, както можете да си представите."

Съдебно жури оневини Кевин Спейси

През юли Смит публикува видеоклип в YouTube, в който отговаря на въпроси, които изглежда, че бяха написани от фенове за наградите "Оскар". Преди това той беше направил само писмени изявления за сбиването.

В понеделник вечерта се появи в епизода на "Дейли шоу", за да промотира предстоящия си филм "Еманципация", който ще бъде пуснат на екран следващата седмица и ще може да участва в надпреварата за "Оскар" догодина.

„С приятели на кино“: За скритите съкровища на Киномания 2022

Смит, който получи тазгодишната награда за най-добър актьор, заяви, че идеята, че новият му филм ще бъде "опетнен" през предстоящия сезон на наградите заради действията му, "го убива до смърт".

На 54-годишния Смит му е забранено да посещава Оскарите в продължение на 10 години, а освен това той подаде оставка като член на Академията, която организира церемонията.

Филмът „Алкарас“ спечели „Златна мечка“ от Берлинале

Запитан в отделно интервю какво би казал на критиците, които твърдят, че е твърде рано да популяризира работата си, той отговори: "Напълно разбирам това, ако знаеш, че някой не е готов.”

"Бих уважил това и бих им дал възможност да не са готови.”

"Най-голямата ми грижа е екипът ми. Хората от този екип свършиха една от най-добрите си работи през цялата им кариера и най-дълбоката ми надежда е, че моите действия не биха навредили на тях."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм