Анджелина Джоли заведе дело срещу Брад Пит, Брад Пит подаде съдебен иск срещу Анджелина Джоли… Подобни заглавия периодично се появяват в световните медии от 2016 г., когато една от най-емблематичните холивудски двойки обяви раздяла и предприе действия за прекратяване на брака си. В последните месеци обаче взаимните обвинения валят едно след друго, а адвокатите им подават жалба след жалба, пише БТА.

Джоли и Пит се разделиха преди шест години, а през април 2019 г. бяха обявени от съдия за законно необвързани, но битката за попечителството над най-малките им четири деца все още не е решена и според наблюдатели едва ли скоро ще бъде финализирана. Паралелно се разиграват и още сюжети, в чиято основа са финансови спорове, допринасящи за протакането на официалното решение за развода на актьорите, носители на награди “Оскар”. 

Брад Пит отговори на обвиненията на Анджелина Джоли

Преди дни стана ясно, че 47-годишната Анджелина Джоли е внесла поредна жалба срещу Брад Пит (58 г.), като го обвинява в домашно насилие. Актрисата посочва инцидент от 2016 г. по време на полет с частния им самолет между Франция и САЩ. Според твърденията й съпругът я хванал за главата и я разтърсил пред погледите на децата им, които се опитали да защитят майка си.

Всъщност тези обвинения на актрисата към бившия й партньор съвсем не са нови - те са включени в документите по бракоразводното им дело. ФБР и американски институции, отговарящи за защитата на децата и семейството, проверяваха случая, но не откриха достатъчно доказателства, за да бъдат предприети правни действия срещу Брад Пит. 

Джоли твърди, че Брад Пит я блъскал в стена, заливал с алкохол нея и децата им

Точно заради домашно насилие Анджелина Джоли поиска развод след двегодишен брак и десетгодишна любовна връзка с Пит, започнала на снимачната площадка на филма “Мистър и мисис Смит” през 2003 г. При депозирането на документите за разтрогване на брака тя обвини съпруга си, че е посегнал на 15-годишния им по онова време син Мадокс. 

Актрисата подаде последната жалба срещу бившата си половинка на фона на ескалацията на напрежението между двамата заради имение и винарна към него в Южна Франция, придобити през 2008 г. Спорното шато “Миравал” е с площ 500 хектара, от които 50 хектара лозя, и се намира в департамента Вар. Това е мястото, където бляскавата холивудска двойка, станала известна и като Бранджелина, сключи брак през 2014 г. на церемония, пазена в тайна.

Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край Финландия (снимки)

В началото на тази година започна и съдебната сага около френското имение, което двамата придобиха не само като ваканционен имот, но и като бизнес инвестиция. Брад Пит заведе дело срещу бившата си половинка, гневен, че тя е продала без негово знание и одобрение дял от винарната на международна компания. Актьорът настоява, че имали споразумение взаимно да се информират за подобни намерения.

Пит изтъква, че лично е разработил винарната, известна със своето розе, а Джоли няма принос за това. Той също така твърди, че при закупуването на имота е платил 60 на сто от цената, а Джоли - 40 процента. Брад Пит настоява сделката да бъде анулирана, а също така Анджелина Джоли да покрие причинените му щети, чийто размер обаче не се посочва. Според актьора тя е съсипала възможността той да управлява винарната. 

Брад Пит се отдава на аскетизъм след развода с Анджелина

От наскоро заведеното насрещно дело стана ясно, че актрисата е избрала да продаде своя дял от винарната, защото не се чувствала комфортно в бизнес, свързан със спиртни напитки и заради „признатият проблем на Пит да злоупотребява с алкохол“. През 2019 г. пред в. “Ню Йорк таймс” актьорът сподели, че е посещавал известно време срещи на анонимните алкохолици.

Спорът за шато “Миравал” засега остава неизяснен, точно както и въпросът за попечителството над децата. След развода се твърдеше, че двамата са се договорили извънсъдебно за отглеждането на наследниците. По-късно обаче Джоли настоя децата да бъдат поверени само на нея. Пит също поиска възможност да се грижи за тях. Те имат общо шест деца, като три са осиновени: синовете Мадокс (21 г.) и Пакс Тиен (18 г.), дъщерите Захара (17 г.) и Шайло Нувел (16 г.), както и близнаците Нокс Леон и Вивиан (14 г.).

Анджелина Джоли посети обстрелвания град Лвов (видео)

През 2021 г. бе разпоредено грижата за децата да бъде поделена наполовина, но решението бе отменено месеци по-късно след жалба на Джоли, тъй като се оказа, че съдията е в конфликт на интереси заради близки отношения с адвокатите на Брад Пит. И всичко започва отново - съдебни искове, жалби, взаимни обвинения…

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм