Програмният директор на “Киномания” Владимир Трифонов разказа в "Кой говори" по Дарик за програмата на фестивала. В радиопоредицата “С приятели на кино” той съобщи, че откриването ще бъде на 17-и ноември в Зала 1 на НДК с филма “Майка” на Зорница София. Традиционно “Киномания” започва с българска премиера.

Акцентите в програмата на фестивала ще бъдат “Баншите от Инишерин”, “Семейство Фейбълман” на легендарния режисьор Стивън Спилбърг, “Сянката на Караваджо” с гост Микеле Плачидо и “Идиотският триъгълник”.

Световноизвестният актьор и режисьор Микеле Плачидо пристига у нас

“Киномания” винаги е имал и секция “Музиката”. Тази година ще бъдат представени филмите за Ленърд Коен, Сезария Евора, който е правен близо 20 години, и “Moonage Daydream” на Дейвид Боуи.

Фестивалът на френския филм започва на 18 ноември с филма “Брат и сестра”. Освен това зрителите трябва да обърнат специално внимание на “Млади завинаги” и “Пленителното пътуване”. 

Потапяме се във виртуалната реалност с Киномания и Френския институт в България

Според Трифонов скритите съкровища на фестивала ще бъдат “Млади завинаги” и “Стъпка напред”, а най-голямата му гордост е, че бъдат показани филмите “Семейство Фейбълман” и “Сянката на Караваджо”.

“Киномания” ще продължи до 4-и декември, като 15 филма ще бъдат показани и онлайн.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм